header-afbeelding
Bekijk bijeenkomst: Zomercarrousel: Gezondheid in positief perspectief

Zomercarrousel: Gezondheid in positief perspectief

ZorgImpuls nodigt u van harte uit voor de jaarlijkse Zomercarrousel op 9 juni a.s. U kunt zich aanmelden via de knop rechts.

Thema: Gezondheid in positief perspectief

Als professional in zorg en welzijn richt je je op het ‘bevorderen van gezondheid’. Maar wat houdt ‘gezondheid’ eigenlijk in en denkt iedereen daar hetzelfde over? Tijdens de jaarlijkse Zomercarrousel van ZorgImpuls op 9 juni presenteert Machteld Huber haar nieuwe, dynamische concept van ‘Positieve gezondheid’. Huber: “Gezondheid  is het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven”. 

Wat betekent dit voor u?

Het concept positieve gezondheid wordt steeds meer gebruikt door landelijke beleidsmakers en beslissers in de zorg. Maar hoe werkt het in de praktijk? Welke veranderingen zijn nodig? En wat betekent dit voor u?

Tijdens de Zomercarrousel maakt u kennis met het concept van Huber. U ervaart wat het voor uzelf betekent en hoort hoe collega’s uit de regio het in de praktijk brengen zoals Samen één in Feijenoord en Zelfmanagement bij diabetes. Ook aanschouwt u een debat tussen vertegenwoordigers van patiënten, de eerstelijnszorg, zorgverzekeraar, gemeente en opleidingsinstituten over het thema ‘Hoe geven we invulling aan positieve gezondheid in de regio?’

De Zomercarrousel vindt plaats in de Kunsthal, een inspirerende en goed bereikbare locatie in hartje Rotterdam. Zoals gebruikelijk bij de Zomercarrousel geniet u van een hapje, een drankje en alle gelegenheid om te netwerken.

Inhoudelijk programma

Inloop is vanaf 17:00 uur. Het inhoudelijk programma start om 17:30 uur.

  • Welkomstwoord
  • Presentatie Machteld Huber
  • Voorbeeld ‘Samen één in Feijenoord’ en ‘Zelfmanagement bij Diabetes’
  • Debat: hoe geven we invulling aan positieve gezondheid in de regio?
  • Tapas buffet

Over Machteld Huber

Machteld Huber is van oorsprong huisarts. Tijdens eigen ervaring met ziekte ontdekte ze dat haar herstel actief en positief kon beïnvloeden. Zij besloot meer aandacht te gaan richten op ‘gezondheidsbevordering’. Enerzijds werd zij onderzoeker, op het Louis Bolk Instituut in Driebergen, en anderzijds ging zij werken met ernstig beschadigde mensen. Zij ontwikkelde een nieuw, dynamisch concept van gezondheid, dat zij uitwerkte tot het brede begrip ‘Positieve gezondheid’, waar zij in 2014 op promoveerde. De uitkomsten van haar onderzoek doen een appel om breder te gaan denken dan vanuit het biomedische model van de mens. Maar wat houdt dat dan in? En hoe kunt u daar in de praktijk mee omgaan, enerzijds bij zieke mensen, maar ook bij gezonde mensen om ze breed inzetbaar te houden? Huber vertelt over haar ‘work in progress’ op dit gebied en daagt u uit om mee te denken en daarover van gedachten te wisselen.

In april 2016 is Huber uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing ‘Meest Invloedrijke Persoon Publieke Gezondheid’ op het Nationaal Congres Volksgezondheid.

Meer weten?

Heeft u vragen over de Zomercarrousel? Dan horen wij dat graag via tel. 010 24 10 222 of info@zorgimpuls.nl

Meer weten? Neem contact op met info@zorgimpuls.nl