header-afbeelding

Zeshonderd zorgmedewerkers zoeken collega's

12 november 2018

Het Ministerie van VWS zet zich in om de komende jaren de personeelstekorten terug te brengen naar nul. Dat is hard nodig, om ook in de toekomst iedere en goede zorg te kunnen blijven bieden. Als we nu niks doen, hebben we in 2022 een tekort van 125.000 mensen.

Op 1 november 2018 gaven minister Hugo de Jonge, minister Bruno Bruins en staatssecretaris Paul Blokhuis het startsein voor de publiekscampagne ‘Ik Zorg’. Hiermee willen de sector Zorg en Welzijn en de overheid in de komende jaren nieuwe werknemers aantrekken.

Met ‘Ik Zorg’ laten meer dan 600 professionals door heel het land zien, voelen en ervaren hoe divers, breed en betekenisvol ons werk is. Ik Zorg is onderdeel van het Actieprogramma Werken in de Zorg met als doel om in 2022 de personeelstekorten terug te brengen naar nul of daar dichtbij. Daarvoor is het programma erop gericht meer mensen te laten kiezen voor de zorg, beter te leren in de zorg en anders te werken in de zorg. Ga voor meer informatie en verhalen van medewerkers in de zorg naar www.ontdekdezorg.nl.

Ook in de regio Rotterdam is een grote behoefte aan goed en voldoende zorgpersoneel. Dit is belangrijk om ook in de toekomst goede zorg te kunnen bieden en het verschil te maken. Wil je meer weten over het werken en leren in de zorg? Neem contact op met het regionaal contactpunt van deRotterdamseZorg.

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222