header-afbeelding
Nieuws

Week van de e-health: wat is er allemaal te doen?

14 januari 2020

Van 27 januari tot en met 1 februari is de e-health week. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om burgers en zorgverleners kennis te laten maken met verschillende e-health toepassingen. Ook in de Rotterdamse regio zijn verschillende activiteiten die u kunt bezoeken.

De e-health week is een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Dit is het vierde jaar dat de e-health week wordt georganiseerd. Ieder jaar zetten meer instellingen hun deuren open om mensen en zorgverleners uit te nodigen om kennis te maken met e-health in de praktijk.

E-health in de praktijk

In de praktijk is namelijk al ontzettend veel mogelijk. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, online afspraken maken bij de dokter, video’s bekijken met fysiotherapie-oefeningen of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen. Maar denk ook aan toepassingen zoals Tessa, een sociale robot die ondersteunt bij de dagelijkse structuur en die suggesties geeft voor activiteiten. Een hulpmiddel speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie die nog thuis wonen.

Heeft u interesse om iets te ‘proeven’ van e-health toepassingen in het Rotterdamse? Kijk via onderstaande link wat u allemaal kunt doen en kunt bijwonen.

Wat is er te doen tijdens de e-healthweek?

E-health in de eerste lijn, wat is het en wat kunnen we ermee?

Continue doen nieuwe zorgtechnologieën hun intrede in de zorgmarkt. Ook is er steeds meer mogelijk op het gebied van gegevensuitwisseling. Iedereen voelt het: de digitalisering is ook de zorg aan het veranderen. ZorgImpuls heeft eerder een tweetal artikelen gepubliceerd om u als zorgverlener te informeren over deze ontwikkelingen. Een artikel over e-health in de eerstelijn, waarin verschillende voorbeelden benoemd staan van e-health toepassingen die nu al in de praktijk gebruikt worden. Het andere artikel gaat over gegevensuitwisselingsvraagstukken in de regio. Geïnteresseerd? Lees onderstaande artikelen.

Meer weten? Neem contact op met Tanja Swinkels