header-afbeelding
Nieuws

Vertrek en komst medewerkers ZorgImpuls

7 oktober 2019

Onze collega Maria Maes is per 1 oktober een nieuwe uitdaging aangegaan. Zij begeleidde de afgelopen periode verschillende projecten waaronder strategieontwikkeling Paramedisch Netwerk Rotterdam; samenwerking eerste en tweede lijn rondom oncologische zorg en de inzet van geestelijke zorg in de eerstelijns palliatieve zorg.

Robert Waterreus: “Maria voegde met haar achtergrond als zorginkoper bij een zorgverzekeraar en salesmanager bij een ziekenhuis, relevante kennis en ervaring toe aan ons team. Ze heeft zich daarbij laten kennen als een echte teamspeler die zorgvuldigheid hoog in het vaandel heeft. Dat zij nu weer als zorginkoper aan de slag gaat is, gelet op haar zeer ruime ervaring op dat gebied, ook begrijpelijk. Op dat gebied liggen er immers ook nog grote uitdagingen de komende jaren. Daarbij kan de ervaring die zij heeft opgedaan bij ZorgImpuls zeker ook van pas komen.”

Maria Maes: “De werkervaring die ik heb mogen opdoen bij ZorgImpuls heb ik als zeer waardevol ervaren. Samenwerken lijkt zo voor de hand liggend maar is in de uitvoering niet altijd gemakkelijk. Een onafhankelijke organisatie als ZorgImpuls kan hierbij ondersteunend helpen. Ik vind het enorm plezierig dat ik dit proces vanuit het hart van de zorg heb mogen meemaken, samen met betrokken  zorgaanbieders en met de collega’s van ZorgImpuls. Dan zie je dat er met intrinsieke motivatie en inzet toch veel mogelijk is en er een positieve beweging ontstaat!”  

We kijken terug op een plezierige samenwerking en wensen Maria veel succes met haar verdere loopbaan.

Twee nieuwe collega’s

Laura Santing is in juli bij ZorgImpuls gestart als adviseur in opleiding. Zij heeft de master Interculturele Communicatie afgerond aan de Universiteit van Utrecht en volgt een traineeprogramma via Talent4Care. Laura is inmiddels betrokken bij verschillende thema’s en projecten waaronder de oprichting van een Paramedisch Netwerk, meekijkconsultatie in de huisartspraktijk en ouderenzorg. Laura: “Bij ZorgImpuls komen mijn hart voor de zorg en interesse in het bevorderen van een goede samenwerking samen. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en leer in korte tijd veel over de zorgsector in Nederland, het begeleiden van processen en het denken in mogelijkheden. Door het leuke team van ZorgImpuls voel ik mij hier thuis en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om mijn steentje bij te dragen.”

Daarnaast is Sophie Bik eind augustus bij ZorgImpuls gestart als adviseur. Sophie is afgestudeerd als  fysiotherapeut en heeft vervolgens een master in Gezondheidswetenschappen behaald aan de VU in Amsterdam. Zij heeft werkervaring als projectleider binnen ziekenhuizen en de ouderenzorg en rond op dit moment een traineeprogramma af bij Talent for Care. Sophie: “Ik buig me graag over complexe vraagstukken die binnen de gezondheidszorg spelen. Vanuit een betrokken en verbindende rol ga ik samenwerkingen aan. Mijn werkervaring als zorgverlener maakt dat ik me goed kan inleven in zowel patiënt als hulpverlener, wat natuurlijk goed van pas komt bij ZorgImpuls.”

Meer weten? Neem contact op met Robert Waterreus