header-afbeelding

Vertrek en komst medewerkers ZorgImpuls

18 december 2018

Kirsten Kirschner nam deze maand na 8,5 jaar afscheid van ZorgImpuls. Als informatiemanager heeft ze veel samenwerkingstrajecten versterkt en verder geholpen met wijkscans, regioanalyses of andere vormen data en informatiemanagement. Daarvoor heeft ze als regioadviseur verschillende gebiedsgerichte samenwerkingstrajecten geïnitieerd en begeleid.

Collegiale specialist 

Robert Waterreus: “Kirsten was ‘onze specialist’ op het gebied van data- en informatiemanagement. Als specialist was ze betrokken bij een breed palet aan thema’s en projecten. Een rol die ook goed aansloot op haar wetenschappelijke achtergrond en haar focus en vaardigheid om data en informatie te vertalen naar de betekenis voor de praktijk. Een mooi en recent voorbeeld is de regio-analyse kwetsbare ouderen Rotterdam. Bovenal was Kirsten ook een heel gewaardeerde en trouwe collega. Dat zij in haar loopbaan nu een mooie vervolgstap maakt als adviseur voor het Traumacentrum Zuidwest Nederland, betekent ook dat Kirsten de komende jaren blijft bijdragen om de samenwerking in de zorg in onze regio te verbeteren. Een mooi idee.”

Kirsten Kirschner: “Ik ben dankbaar voor de 8,5 jaar waarin ik een bijdrage heb mogen leveren aan een krachtige samenwerking in Rotterdam en omgeving. Wat heb ik veel inspiratie opgedaan van collega’s en in het werkveld! Trots ben ik op de bijdrage die ik heb geleverd aan de ontwikkeling van de ROS-Wijkscan naar Informatiemanagement. Het was mooi om te zien hoe informatie en data steeds meer een plek kregen binnen samenwerkingstrajecten. Ik vond het een uitdaging om de informatie te vertalen naar de praktijk zodat men praktisch aan de slag kon. Medio december start ik bij het Traumacentrum Zuidwest Nederland. Ik heb daar een nieuwe uitdaging gevonden als Adviseur Acute Zorg.”

We kijken terug op een plezierige samenwerking en wensen Kirsten veel succes met haar verdere loopbaan.

Twee nieuwe collega’s

ZorgImpuls verwelkomt per 1 januari a.s. ook twee nieuwe collega’s: Maria Maes en Kirti Doekhie. Zij komen ons team versterken in de functie van adviseur respectievelijk informatiemanager.

Maria heeft veel werkervaring als adviseur, salesmanager en zorginkoper. Als salesmanager in een ziekenhuis was Maria onder meer verantwoordelijk voor de strategie en het inkoopproces tussen het ziekenhuis en de zorgverzekeraars. Als zorginkoper bij een zorgverzekeraar was ze onder meer verantwoordelijk voor de inkoop van integrale zorg in de eerste lijn en samenwerking tussen de zorgverzekeraar en de gemeente. Kennis en ervaring die we goed kunnen gebruiken gelet op het toenemend aantal vraagstukken voor samenwerking over domeinen heen. Maria is gezondheidswetenschapper en heeft daarnaast verschillende scholingen en trainingen gedaan op het gebied van onder meer onderhandelen en persoonlijke effectiviteit.  

Kirti zit in de afrondende fase van haar proefschrift aan de Erasmus School of Health Policy and Management te Rotterdam. De afgelopen vier jaren heeft ze zich gericht op het versterken van samenwerkingsverbanden tussen verschillende (eerstelijns)disciplines. Specifieke focus betrof de samenwerking tussen ouderen, hun sociale netwerk en eerstelijnsdisciplines. Samenwerking met als doel om de gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren en zelfmanagement te bevorderen. Voor haar onderzoek heeft ze ook een samenwerkingsverband opgezet met een ouderenzorginstelling in Rotterdam. Zowel het onderzoeksonderwerp als haar wetenschappelijke achtergrond sluiten goed aan bij de functie informatiemanager en de vraagstukken waar ZorgImpuls aan werkt. Kirti heeft aan de Erasmus Universiteit de masters Recht van de Gezondheidszorg en Zorgmanagement en de Bachelor Beleid & Management Gezondheidszorg afgerond.

Meer weten? Neem contact op met Robert Waterreus