header-afbeelding

Versterking arbeidsmarkt huisartsenzorg regio Rotterdam

18 december 2018

Voldoende capaciteit en kwaliteit van personeel in de huisartsenzorg. Nu en in de toekomst. Zowel landelijk als regionaal wordt hier stevig op ingezet. In de regio Rotterdam werken sinds 2006 diverse organisaties samen aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt.

Ook al lijkt het gebrek aan ondersteunend personeel op dit moment geen groot knelpunt, op termijn zijn grote tekorten aan doktersassistenten en praktijkondersteuners somatiek te verwachten. Want de zorgvraag verandert en het beroep op de huisartsenzorg groeit. Strategische personeelsplanning en het gezamenlijk ontwikkelen van beleid is daarom noodzakelijk.

Vertegenwoordigers van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) kring Rotterdam, gezondheidscentra, zorggroepen en ROC’s zijn onder begeleiding van ZorgImpuls aan de slag gegaan. Samen met de ROC’s nemen zij initiatieven om beter op te leiden, opleidingsvragen af te stemmen en huisartsenpraktijken en samenwerkingsverbanden te stimuleren om meer stageplaatsen beschikbaar te stellen. De ROC’s geven aan dat er meer studenten zouden kunnen starten aan de opleiding voor doktersassistenten. De beperkte aanwezigheid van stageplaatsen maakt echter dat zij onvoldoende kunnen opleiden.

Het lastige aan opleiden en arbeidsmarkt is dat het vraagt om anticiperen, dus nadenken wat er op je afkomt en daar je aanbod op organiseren. Maar hoe weet je nou wat er komt en wat dit betekent voor de huisartsenzorg? De recent ontwikkelde factsheet huisartsenzorg in de arbeidsmarkt regio Rotterdam Rijnmond (in opdracht van Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg ) geeft een goed inzicht wat er nodig is.

Ook de LHV-kring Rotterdam en de verschillende huisartsenorganisaties zien het belang van een gezamenlijke proactieve aanpak van de arbeidsmarkt in de huisartsenzorg. Zo onderzoeken zij hoe de samenwerking met DeRotterdamseZorg kan worden versterkt. Zelf leveren zij ook een bijdrage door de bestaande samenwerking binnen de huisartsenzorg te verbeteren en te werken aan gezamenlijke planvorming. Bijvoorbeeld om te komen tot betere stagecoördinatie, strategische personeelsplanning en het gezamenlijk werven en opleiden.

Meer weten? Neem contact op met Matine van Schie

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222