header-afbeelding

Verbeter de uitwisseling van patiëntgegevens

24 oktober 2012

De richtlijn Adequate Dossiervorming met het Elektronisch Patiëntendossier (ADEPD) biedt houvast bij het registreren van medische gegevens in het EDP. ZorgImpuls biedt advies op maat en praktische begeleiding bij de invoering van de richtlijn in de huisartsenpraktijk. Daarnaast kunnen wij u adviseren over bij- en nascholing.

Wat is ADEPD?

Het vastleggen van zorginhoudelijke informatie door huisarts en praktijkmedewerkers is van belang voor de continuïteit en de kwaliteit van de zorg. De richtlijn ADEPD is primair gericht op het toepassen van het EPD voor de dagelijkse patiëntenzorg en op de uitwisselbaarheid van gegevens. In de richtlijn staat beschreven waarom bepaalde gegevens op een bepaalde manier op een bepaalde plaats in het EPD vastgelegd dienen te worden. Voordelen van het toepassen van de richtlijn zijn dat u beter overzicht heeft over de relevante informatie in het EDP, dat u mogelijk betere ondersteuning door uw HIS krijgt bij consultondersteuning en dat relevante informatie beter uitwisselbaar is met collega-huisartsen en andere hulpverleners.

Bij- en nascholing

ZorgImpuls werkt samen met de Competence Group, een organisatie die al vele jaren ervaring heeft in de bij- en nascholing van huisartsenpraktijken in het kader van de ADEPD-registratie en het invoeren van kwaliteitssystemen in de zorg.  Bij- en nascholing kan in de vorm van E-learning of klassikale scholing op uw eigen locatie of bij Pharma Partners in Capelle aan den IJssel . Ook een combinatie van E-earning en klassikale scholing is mogelijk.

Meer informatie?
Wilt u meer weten? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222