header-afbeelding
Nieuws

Update Team ZorgImpuls

8 september 2020

De afgelopen maanden heeft ons team versterking gekregen van twee adviseurs, een adviseur in opleiding en een stagiaire. Daarnaast nam adviseur in opleiding Laura Santing afscheid van ZorgImpuls. In dit bericht leest u over haar bijdrage en stellen onze nieuwe collega’s zich voor.

Laura heeft vanaf juli 2019 een jaar bij ons gewerkt. Zij volgt een tweejarig Management Traineeship bij Talent For Care. Het ontwikkelen van vaardigheden zoals projectmanagement, persoonlijk leiderschap en communicatie staan daarbij centraal. Samen met de adviseurs van ZorgImpuls heeft Laura aan diverse projecten gewerkt op het gebied van onder meer ouderenzorg en GGZ. Dat deed zij met veel enthousiasme en toewijding. Robert Waterreus, directeur-bestuurder: “Laura heeft zich in de korte tijd bij ZorgImpuls sterk ontwikkeld. Behalve een talentvolle en bekwame professional was Laura ook een plezierige collega. Zij vervolgt haar traineeship via Talent 4 Care bij een andere organisatie. We gaan Laura vast terugzien als collega adviseur in het werkveld.”

Onze nieuwe collega’s stellen zich voor:

Willemijn Looman 

Willemijn is een gepromoveerd gezondheidswetenschapper aan de Erasmus School of Health Policy & Management. Zij startte eind oktober 2019 als tijdelijke vervanger van netwerkcoördinator Hanna van Dijk bij GENERO, die bij ZorgImpuls gehuisvest is en door ons wordt gefaciliteerd. Daarnaast werkte ze bij ZorgImpuls aan twee projecten in de ouderenzorg. De samenwerking beviel heel goed en in mei 2020 kwam zij volledig bij ons in dienst. Willemijn: “Ik zet me met veel plezier als adviseur op het gebied van ouderenzorg en informatiemanagement. Mijn eerste kennismaking met de ouderenzorg was bij het project Ketenzorg Ouderen Walcheren. Dit beviel zo goed dat ik mijn proefschrift heb geschreven over integrale zorg voor thuiswonende kwetsbare ouderen. ‘Facing Frailty’ is de titel. Voor mijn onderzoek heb ik gesprekken met ouderen gevoerd en samengewerkt met diverse professionals. Ik heb ervaren hoe complex de dagelijkse praktijk is en dat goede samenwerking noodzakelijk is. Als onderzoeker wilde ik al bruggen bouwen tussen onderzoek, praktijk en beleid en ik ben blij dat ik bij ZorgImpuls hier nog concreter aan kan bijdragen.”  

Monique Spierenburg 

Monique is een sociale wetenschapper. Ze heeft Beleid,  Communicatie en Organisatie gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Toen Monique bij ZorgImpuls kwam werken in april 2020, had ze al 20 jaar ervaring in de acute GGZ en 20 jaar in de eerste lijn en ouderenzorg bij Vilans. Monique: “Als senior-adviseur bij ZorgImpuls richt ik me op GGZ en Ouderenzorg. Ik ben een netwerker en verbindt graag partijen om een gemeenschappelijk opgave een stap verder te brengen. Ik geloof dat als je meerdere perspectieven bij elkaar brengt duurzamere oplossingen tot stand kunt brengen. Zowel de wachtlijstproblematiek in de GGZ als vraagstukken rond de meest kwetsbare thuiswonenden ouderen in Rotterdam zijn complexe vraagstukken. Dat vraagt om vanuit samenhang samen te werken. Daar draag ik graag aan bij, samen met een team bij ZorgImpuls van gedreven en kundige adviseurs.” 

Camiel Pijnenborg 

Camiel, trainee van Talent for Care, een leiderschapsontwikkeltraject in de zorg, heeft International Hotel Management gestudeerd aan de Breda University of Applied Sciences (BUAS). Qua opleiding is Camiel wellicht een vreemde eend in de bijt, qua affiniteit met de zorg zeker niet! Bij ZorgImpuls zal hij zich onder andere gaan inzetten voor de programma’s gegevensuitwisseling en GGZ. Camiel: “Ik geloof dat kruisbestuiving vanuit verschillende branches een aanwinst is voor de wereld van zorg en welzijn. Het is dan ook mijn ambitie om organisatietalent, ondernemerschap en gastvrijheid te combineren met aandacht voor welzijn en beleving. Dit is een van mijn eerste stappen richting een veelzijdige carrière in de zorg, waar ik met open vizier mijn horizon ga verbreden!”

Maud van den Berg

Maud heeft een bachelor diploma in Beleid & Management Gezondheidszorg en is bezig met het afronden van de master opleiding Health Care Management aan de Erasmus School of Health Policy and Management in Rotterdam. Van september 2020 tot en met januari 2021 loopt zij stage bij ZorgImpuls. Maud: “Al zes jaar lang woon en studeer ik met veel plezier in Rotterdam. In deze jaren heb ik mij in de theoretische kennis over de gezondheidszorg kunnen storten en nu krijg ik bij ZorgImpuls de kans om ook in de praktijk een steentje bij te dragen. Ik zal me specifiek gaan focussen op de domeinen geboortezorg en ouderenzorg. Er staan grote ontwikkelingen te wachten voor beide domeinen in Rotterdam en omstreken, waar samenwerking tussen zorgaanbieders onderling en met het sociale domein noodzakelijk voor is. Het diverse karakter van Rotterdam maakt dit enorm complex, maar daarom ook enorm uitdagend en motiverend. Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s van ZorgImpuls ons best te doen dat de handen ineen worden geslagen. We gaan het gewoon doen!”

Meer weten? Neem contact op met onze collega’s.