header-afbeelding

Trainees ZorgImpuls ronden traineeship af met congres ‘Een Leven Lang Leren’

19 oktober 2018

Op 26 september 2018 vond het congres ‘Een Leven Lang Leren’ plaats in Rotterdam. Het congres werd georganiseerd door acht trainees van BMC, Dichterbij en ZorgImpuls in samenwerking met deRotterdamseZorg en het Zorgpact Rotterdam. Met dit congres rondden zij hun project en traineeship af.

Een Leven Lang Leren: van idee tot praktische uitvoering

Het project had drie doelen: inzicht geven in ‘Een Leven Lang Leren’, mensen bewegen om ermee aan de slag te gaan en een concreet handelingsperspectief bieden voor zorg- en onderwijspartijen binnen de Rotterdamse regio. Het congres stond in teken van praktische voorbeelden rondom een Leven Lang Leren. Zo waren er vijf workshops van opgehaalde goede voorbeelden uit de praktijk, zowel binnen als buiten de zorg. De hoge opkomst van meer dan 120 deelnemers laat zien dat velen het belangrijk vinden om zich te blijven ontwikkelen. Tijdens het congres is tevens het rapport ‘Een Leven Lang Leren: dertien best practices om een leren organisatiecultuur te stimuleren’  gepresenteerd en uitgereikt. Het rapport laat zien dat veel bedrijven zowel binnen als buiten de zorg proberen een leercultuur te ontwikkelen.

Een leven lang leren is iets anders dan opleidingen volgen

Het gaat niet om opleiden maar om leren. Dit benadrukt Doekle Terpstra, kwartiermaker Zorgpact. Hij geeft aan dat veel succesvolle initiatieven in het land bottom-up initiatieven zijn. Mensen zijn nieuwsgierig en gemotiveerd om te leren en daar moet de organisatie op inspelen. Een leercultuur creëer je door bottom-up initiatieven aan te moedigen. We moeten anders naar organisaties gaan kijken. Het arbeidsmarkttekort zal de aankomende jaren waarschijnlijk groter worden, dingen anders gaan doen is daarom een vereiste. Voor een gezonde zorg- en welzijnssector nu en in de toekomst moeten alle medewerkers vernieuwen en innoveren. Op het congres is een fraaie animatiefilm over Een Leven Lang Leren vertoond.


Als organisatie aan de slag met een leven lang leren

Op het congres werden interactieve workshops gegeven. Deze hielpen om de goede voorbeelden tot leven te brengen en om na te denken hoe zo’n innovatie of project past in de eigen organisatie. Veel aanwezigen gaven aan meerdere elementen van de workshops mee te nemen om te implementeren in hun organisaties. De panelsessies die gehouden werden naast de workshoprondes waren een succes, ze werden druk bezocht en er ontstonden mooie gesprekken. Het vervolg op de panelsessies zal onder andere vorm krijgen in activiteiten van Vitale Delta.

De bijdrage van ZorgImpuls

Vanuit ZorgImpuls waren Tanja Swinkels en Wouter Meijer onderdeel van het projectteam ‘Een Leven Lang Leren’. Zij waren respectievelijk betrokken als organisator van het congres en als projectleider. Met het afronden van deze eindopdracht hebben zij het tweejarige traineeship met goed resultaat volbracht. ZorgImpuls feliciteert Tanja en Wouter van harte met deze knappe prestatie. Zij zetten hun werkzaamheden voor ZorgImpuls voort als adviseurs.

Meer weten? Neem contact op met Wouter Meijer of Tanja Swinkels

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222