header-afbeelding

Subsidie beschikbaar voor ondersteuning Rotterdamse ouderen met e-health

9 juli 2018

Gemeente Rotterdam ondersteunt zorg- en welzijnsinstellingen die ouderen willen helpen vitaal te blijven met technologische toepassingen. Tot 1 september kunnen voorstellen ingediend worden voor de subsidie ‘doorbraak eHealth Rotterdam 2018’.

Beeldbellen met je dokter, je eigen gegevens inzien, je gezondheid op afstand laten monitoren of ondersteuning thuis door een robot. Er zijn vele technologische toepassingen op de markt, die steeds vaker gezien worden als onderdeel van reguliere zorg. Toch komen de toepassingen niet altijd bij zorgverleners en/of patiënten terecht. Om die reden wil de gemeente Rotterdam zorg- en welzijnsaanbieders ondersteunen bij het inzetten van e-health. De focus van de subsidie ligt op ouderenzorg.

Focus op bestaande digitale toepassingen

Er komt 100.000 euro vrij voor zorg- en welzijnsaanbieders die een inkooprelatie hebben met de gemeente en e-health toepassingen gebruiken om ouderen te ondersteunen. Instellingen kunnen tot 1 september 2018 hun voorstel indienen voor de subsidieregel ‘doorbraak eHealth’ met als doelgroep ouderen. De subsidie is niet gericht op het ontwikkelen van nieuwe technologieën, maar op het toepassen van bestaande digitale mogelijkheden in de praktijk. 

e-Health voor meer menselijke aandacht

Ook met het gebruik van e-health blijft de menselijke aandacht voor de oudere het belangrijkst. Robots of andere technologische toepassingen kunnen niet de taken van een verpleger of verzorgende overnemen. Wel kunnen e-health toepassingen helpen om meer tijd en aandacht te creëren voor de oudere. Na een periode van gewenning aan de technologische toepassing, komt er meer tijd vrij in de zorg voor een patiënt. 

Voor vragen over de subsidie of als u op zoek bent naar samenwerkingspartners, helpt ZorgImpuls u graag verder.

 

Meer weten? Neem contact op met Tanja Swinkels

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222