header-afbeelding

Subsidie beschikbaar voor instroom en scholing zorg- en welzijnsprofessionals

4 mei 2018

Op 15 mei start de tweede inschrijfronde voor SectorplanPlus: werkgevers in zorg & welzijn kunnen meerjarige subsidie aanvragen voor opleidingsactiviteiten die gericht zijn op instroom en scholing van nieuwe en bestaande medewerkers.

Er zijn extra medewerkers nodig in zorg & welzijn. Het ministerie van VWS investeert daarom €320 miljoen in het aantrekken en behoud van mensen. Daarmee kunnen werkgevers in zorg & welzijn scholingstrajecten in gang zetten. Met de eerste €80 miljoen zijn 58.800 scholingstrajecten gestart. Vanaf mei 2018 komt de volgende €80 miljoen beschikbaar. Werkgevers kunnen van 15 mei t/m 15 juni 2018 een aanvraag indienen.

Beroepsopleidingen nieuw en bestaand personeel

Scholingen voor bestaand en nieuw personeel via beroepsopleidingen komen in aanmerking voor subsidie. Hierbij kan gedacht worden aan MBO-opleidingen als doktersassistent en apothekersassistent, maar zeker ook aan HBO-opleidingen als praktijkondersteuner huisarts. De subsidie werkt op basis van een cofinanciering en kan zowel voor langere als kortere opleidingsactiviteiten aangevraagd worden.

Meer informatie over SectorplanPlus

Er is een handig informatieblad beschikbaar over SectorplanPlus. Op www.sectorplanplus.nl is meer te lezen over de subsidie. Dit is eveneens de website waarop een aanvraag kan worden ingediend. Via de lijst met subsidiabele opleidingen kan worden nagegaan of de beroepsopleiding gesubsidieerd wordt door SectorplanPlus. De subsidie wordt per arbeidsmarktregio gecoördineerd door de regionale werkgeversvereniging. In Rotterdam-Rijnmond is dit deRotterdamseZorg. Contacpersoon: Robin Haksteeg, sectorplanplus@derotterdamsezorg.nl /  tel. 06 1430 0943.

Arbeidsmarktvraagstukken

ZorgImpuls stimuleert samen met de georganiseerde huisartsenorganisaties en deRotterdamseZorg dat er meer zorgmedewerkers worden opgeleid in de Rotterdamse regio. Zodat we nu en in de toekomst continuiteit kunnen bieden aan goede zorg voor de burgers. Indien u vragen heeft over arbeidsmarktvraagstukken in de regio Rotterdam, dan horen wij dat graag.

Meer weten? Neem contact op met Matine van Schie

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222