header-afbeelding
Nieuws

Programma Langer Thuis en Raedelijn lanceren ‘Netwerkbureau Langer Thuis’ voor vragen over regionale samenwerking gericht op ouderen

13 februari 2020

Trekkers van netwerken met vragen over regionale samenwerking gericht op ouderen kunnen vanaf nu terecht bij het ‘Netwerkbureau Langer Thuis’. Het bureau is een initiatief vanuit het landelijke VWS-programma ‘Langer Thuis’ en heeft als doel regionale netwerken op het gebied van ouderen verder te helpen.

Raedelijn richtte het Netwerkbureau Langer Thuis, een kennisnetwerk op, in samenwerking met het ROS-netwerk. Een  informatie- en adviespunt waar professionals terecht kunnen met vragen over regionale domeinoverstijgende samenwerking op het gebied van ouderen.  

“Het centraal bundelen van kennis en expertise op een plek”, is een mooie ontwikkeling vindt ook Matine van Schie, senior adviseur van ZorgImpuls. ZorgImpuls is één van de deelnemers van het ROS-netwerk. Hierdoor kunnen we de ouderennetwerken in de regio Rotterdam-Rijnmond ook beter ondersteunen om te komen tot  slagvaardige regionale netwerken, met daarin aanbieders van zorg en ondersteuning, gemeenten, VVT organisaties

In de regio is ZorgImpuls als ROS nauw betrokken bij diverse netwerken voor ouderen, te denken aan het programma Samen voor Kwetsbare ouderen 010, het netwerk ouderenzorg Barendrecht en Capelle Verbond(en). Netwerken die allen op een andere manier samenwerken aan het verbeteren van de zorg en ondersteuning voor ouderen in de regio.

Het Netwerkbureau richt zich op grote regionale netwerken met een verzorgingsgebied van 100.000 inwoners en meer. Leiders en aanjagers van regionale netwerken kunnen met samenwerkingsvragen terecht. Bijvoorbeeld: hoe komen we tot een gedeelde ambitie, wat zijn geleerde lessen van de verschillende netwerkvormen en hoe maken we onze resultaten zichtbaar?

Meer informatie leest u op de site van het Netwerkbureau Langer Thuis

Meer weten? Neem contact op met Matine van Schie