header-afbeelding
Nieuws

Pilot Welzijn op Recept gestart in IJsselmonde

18 juni 2019

Veel mensen die regelmatig de huisarts bezoeken hebben last van klachten als stress, hoofdpijn, somberheid of slecht slapen. Medicijnen zijn dan niet altijd de oplossing. De huisarts kan daarom ook ‘Welzijn op Recept’ voorschrijven.

Samen met huisartsenpraktijk J.H. van Leeuwen, huisartsenpraktijk Odedokter en Praktijkondersteuning IZER starten ZorgImpuls en PIT 010 een pilot ‘Welzijn op Recept’ in IJsselmonde.

Wat is Welzijn op Recept?

Welzijn op Recept in een samenwerking tussen huisartsen en andere zorgverleners met welzijnsorganisaties. Veel mensen die regelmatig de huisarts bezoeken hebben last van lichamelijke klachten, stress, hoofdpijn, somberheid of slecht slapen. Medicijnen zijn niet altijd de oplossing voor deze klachten. Soms ligt de oplossing eerder in sociale of beweegactiviteiten. De huisarts kan in dat geval ‘Welzijn op Recept’ voorschrijven. Hiermee wordt mensen de ruimte geboden om , met ondersteuning van een welzijnscoach, (nieuwe) passende activiteiten te ondernemen.

Welzijn op Recept in IJsselmonde

Mede op initiatief van Zorgimpuls, is Welzijn op Recept nu ook gestart in Rotterdam IJsselmonde. Deze pilot is gestart in samenwerking met huisartsenpraktijk J.H. van Leeuwenhuisartsenpraktijk Odedokter en Praktijkondersteuning IZER. Vorige week werd hiervoor het samenwerkingscontract ondertekend. Mourad Lemsidi, welzijnscoach bij PIT 010, is enthousiast:

“Welzijn op Recept is een extra methode om bewoners in IJsselmonde te helpen bij het verbeteren van hun mentale en fysieke gezondheid. Ik ben erg blij dat we de pilot met deze partners kunnen starten en hoop natuurlijk dat we op deze manier veel inwoners verder kunnen helpen.”

Van links naar rechts: Lemke Krijgsman (manager van Praktijkondersteuning IZER), dokter J.H. van Leeuwen, Dokter R.J. Odekerken, Mourad Lemsidi (welzijnscoach PIT 010) en Wouter Meijer (trajectbegeleider namens ZorgImpuls).

Bron: PIT 010