header-afbeelding
Nieuws

Onze extra handen voor de zorg

1 april 2020

Van iedereen in de zorg wordt op dit moment het uiterste gevraagd. Ook ZorgImpuls werkt anders. Wij steken al onze handen uit de mouwen om de (eerstelijns) zorg in de regio Rotterdam te helpen. Deze flexibiliteit maakt dat we naast het continueren van lopende projecten ook inspringen waar dat nodig is, zoals voor Extra Handen Voor De Zorg. 

Vrijwilligers matchen aan de toegenomen zorgvraag

In deze onzekere tijd hebben duizenden zorgverleners zich aangemeld om vrijwillig aan de slag te gaan in de ziekenhuiszorg, ouderenzorg , GGZ , geboortezorg en eerstelijn. Mooi om te zien dat er zoveel bereidheid is bij artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en studenten om zich in te zetten voor zorg die nu zo hard nodig is. De Rotterdamse arbeidsmarktorganisatie deRotterdamseZorg heeft in opdracht van het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorg) de taak op zich genomen om te kijken hoe het vrijwillige aanbod, vanuit de diverse initiatieven goed doorgeleid en gematcht kan worden met zorgaanbieders uit de regio. Die matches leiden al tot mooie resultaten.

Belteam ZorgImpuls

Samenwerken in de zorg, daar staat ZorgImpuls voor en dat maakte dat wij snel zijn aangesloten bij dit initiatief. Een belteam van adviseurs van ZorgImpuls heeft de afgelopen week vele vrijwilligers gebeld om in kaart te brengen waarvoor en hoe zij inzetbaar zijn in de zorg. Zo bracht het belteam het vrijwillige aanbod snel in kaart en legde de verbinding met de eerstelijn, zodat ook huisartsen, verloskundigen, apothekers en kraamzorgorganisaties gebruik kunnen maken van het vrijwillige aanbod. De verwachting is dat de vraag om extra handen verder toeneemt. Als u ook als vrijwilliger aan de slag wilt, dan kunt u zich aanmelden via www.extrahandenvoordezorg.nl

 

 

Meer weten? Neem contact op met Matine van Schie