header-afbeelding

Ontdek e-health toepassingen in de praktijk tijdens de e-health week

18 januari 2019

Van 21 tot 25 januari is de e-health week. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om burgers en zorgverleners kennis te laten maken met verschillende e-health toepassingen. Ook in de Rotterdamse regio zijn verschillende activiteiten waar u naar toe kunt.

De e-health week is een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Dit is het derde jaar dat de e-health week georganiseerd wordt, waarbij elk jaar steeds meer instellingen hun deuren openen om mensen en zorgverleners uit te nodigen om kennis te maken met e-health toepassingen in de praktijk.

In de praktijk is namelijk al ontzettend veel mogelijk. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, online afspraken maken bij de dokter, video’s bekijken met fysiotherapie-oefeningen of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen. Maar denk ook aan toepassingen zoals Tessa, een sociale robot die ondersteunt bij de dagelijkse structuur en die suggesties geeft voor activiteiten. Een hulpmiddel speciaal ontwikkelt voor ouderen met dementie die nog thuis wonen.

Heeft u interesse om iets te ‘proeven’ van e-health toepassingen in het Rotterdamse? De volgende activiteiten worden in onze regio georganiseerd:

Activiteit

Datum

Tijd

Locatie

Onderzoekers van Medical Delta partners pitchen hun toekomstgerichte e-Health oplossingen

21 januari

13.00-18.00

TU Campus

e-healthmarkt Maasstad

22 – 24 januari

10.00-16.00

Maasstad Ziekenhuis

 

Promotie patiëntportaal Franciscus Vlietland Gasthuis

21 – 25 januari

10.00-15.00

Franciscus Gasthuis & Vlietland, beide locaties

Eenvoudig contact met uw zorgverlener

22 januari

8.30-14.30

IJsselland Ziekenhuis

Netwerk ontbijt Zorginnovatie

23 januari

7.00-10.00

Rotterdam Science Tower

 

Presentatie Afasietherapie.nl, online therapie voor mensen met afasie

23 januari

14.00

Rotterdam Science Tower

Uw zorgorganisatie voorbereid op het Big Data tijdperk

24 & 25 januari

15.00-17.00

Schiedamse Vest 154

 

In totaal worden 12 activiteiten georganiseerd in onze regio, waarvan hierboven zeven activiteiten benoemd zijn. Nieuwsgierig wat er allemaal te doen is in Rijnmond of geïnteresseerd in meer informatie over de bovengenoemde activiteiten? Zie ehealthweek.net/

Save the Date voor regiobijeenkomst digitalisering huisartsen

Op dit moment gaan de ontwikkelingen in een razend tempo op het gebied van gegevensuitwisseling en digitalisering in de praktijk. Maar wat speelt er nu allemaal op deze thema’s, landelijk en regionaal? En wat moeten huisartsen allemaal regelen en organiseren in kader van de nieuwe wetgeving over online inzage? Op 28 maart 2019 organiseert de ICT huisartsenraad in de avond een regiobijeenkomst om huisartsen in de regio op de hoogte te brengen van alle ontwikkelingen. Laat u informeren en reserveer de datum vast in uw agenda!

e-health in de eerste lijn, wat is het en wat kunnen we ermee

Continue doen nieuwe zorgtechnologieën hun intrede in de zorgmarkt. Ook is er steeds meer mogelijk op het gebied van gegevensuitwisseling. Iedereen voelt het: de digitalisering is ook de zorg aan het veranderen. ZorgImpuls heeft vorig jaar een tweetal artikelen gepubliceerd om u als zorgverlener te informeren over deze ontwikkelingen. Een artikel over e-health in de eerstelijn, waarin verschillende voorbeelden benoemd staan van e-health toepassingen die nu al in de praktijk gebruikt worden. Het andere artikel gaat over gegevensuitwisselingsvraagstukken in de regio. Geïnteresseerd? Lees onderstaande artikelen.

Meer weten? Neem contact op met Tanja Swinkels

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222