header-afbeelding

Ondersteuning Ergotherapeuten door ZorgImpuls

5 maart 2018

Per 1 januari 2018 is de beroepsgroep Ergotherapie (eerstelijnspraktijken) toegevoegd aan de beleidsregel Regionale Ondersteuning en kan daarmee rekenen op de dienstverlening van ZorgImpuls.

De beroepsgroep

Ergotherapie is een paramedisch beroep dat cliënten (kinderen, jeugd en volwassenen) leert zo optimaal en zelfstandig mogelijk dagelijkse activiteiten uit te voeren in hun eigen woon-, leef- en werkomgeving. Dit kunnen simpele handelingen zijn zoals eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na een ongeluk. Een ergotherapeut houdt zich bezig met wat iemand nog wél kan en ondersteunt cliënten om zo zelfstandig mogelijk de dag in te vullen.

Multidisciplinaire samenwerking

Ergotherapeuten werken op basis van verwijzingen van huisartsen, ziekenhuizen, revalidatieartsen, Wmo-adviseurs en fysiotherapeuten. Daarnaast weten cliënten steeds vaker ergotherapeuten zelf te vinden. Ergotherapeuten zijn tevens beschikbaar voor wijkverpleegkundigen en mantelzorgers; zij kunnen adviseren hoe de cliënt het beste ondersteund kan worden.

Het werkterrein van de ergotherapeut is groot en ergotherapeuten kennen binnen hun eigen vakgebied diverse disciplines en specialisaties. Vaak treffen zij bij consultatie van cliënten multiproblematiek aan en worden zij steeds meer ingezet voor preventie. Dit maakt samenwerking met andere professionals in de wijk en keten onmisbaar.

Een mooi voorbeeld is de samenwerking van ergotherapeuten, logopedisten, fysiotherapeuten en diëtisten op het gebied van eetproblematiek bij kinderen. Lees meer over het EET-Team Rotterdam

Meer weten? Neem contact op met Anne-Fleur Klandermans

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222