header-afbeelding

Nieuwe ‘Kijk op de Wijk’ voor mensen met een psychiatrische aandoening

7 juni 2018

Verschillende organisaties in Rotterdam Centrum en Delfshaven werken mee aan de innovatieve aanpak Kijk op de Wijk, waarmee mensen met een psychiatrische aandoening gestimuleerd worden om deel te nemen aan de maatschappij.

In contact komen met mensen en instanties

Hans Gorissen, trajectbegeleider bij Reakt Rijnmond, is het initiatief vanuit zijn eigen visie gestart. Mensen met een psychiatrische aandoening ervaren vaak moeite met het functioneren in de maatschappij. Ze willen heel graag wat doen, maar weten niet goed wat en welke mogelijkheden er zijn in hun wijk. Voor deze mensen heeft Gorissen een strippenkaart ontwikkeld. De strippenkaart dient ter oriëntatie op de wijk en de aanwezige instanties, het bevorderen van contact met andere mensen en is tegelijkertijd een vorm van dagbesteding. Op deze manier wil Gorissen ervoor zorgen dat mensen meer omgevingsbesef te krijgen.

Organisaties werken mee

Meerdere organisaties werken mee aan de strippenkaart. Zij bieden een activiteit aan voor een stempel. Zo staat er een bezoekje aan het verhalencafé van Museum Rotterdam op, en een bezoek aan het Huis van de Wijk van de welzijnsorganisatie. Ook zijn er nog twee open plekken op de strippenkaart, waarbij men zelf op zoek gaat naar een leuke interessante plek in de wijk. Als bewijs neemt men foldermateriaal mee. Is de strippenkaart vol, dan kan men deze verzilveren en bijvoorbeeld een gratis ritje op de Spido boot krijgen.

Belangstelling

‘Kijk of de Wijk’ wordt momenteel ingezet in de Rotterdamse wijken Delfshaven en Centrum en op termijn ook in andere wijken van Rotterdam. Het initiatief is genomineerd tot 'Echt Rotterdams Erfgoed' en ook andere gemeenten hebben belangstelling getoond om het in te gaan zetten. Hans Gorissen is namens Reakt werkzaam in de factteams van Bavo Europoort. Meer informatie vindt u op www.reakt.nl

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222