header-afbeelding
Nieuws

Machteld Huber 9 juni te zien in Rotterdam

26 april 2016

Met de introductie van haar nieuwe concept ‘positieve gezondheid’ heeft zij veel losgemaakt in de zorg. Machteld Huber is onlangs uitgeroepen tot ‘Meest Invloedrijke Persoon Publieke Gezondheid’ op het Nationaal Congres Volksgezondheid. Op 9 juni vertelt zij over haar concept op de Zomercarrousel van ZorgImpuls.

Invloedrijk

Prijsuitreiker Jolande Sap: “Als je in staat bent om de gezondheidsdefinitie van de WHO ter discussie te stellen en hier nationaal en internationaal aandacht voor weet te krijgen, dan ben je een invloedrijk persoon. Het begrip ‘Positieve Gezondheid’ is geland”. Huber zette de oude definitie van de WHO op zijn kop en veranderde daarmee de gezondheidszorg door niet de nadruk te leggen op ‘ziek zijn’, maar op ‘gezond’.

Sterke verbinding

De nieuwe definitie gaat uit van eigen kracht en meer hulp uit de wijk. Het concept van positieve gezondheid sluit aan bij de huidige ontwikkelingen naar meer zelfregie en zelfredzaamheid en waarde toekennen aan kracht van personen met minder goede gezondheid of omstandigheden. Machteld Huber legt daarmee een sterke verbinding van de publieke gezondheid met het sociaal domein en met de eerstelijnszorg.

Wat betekent positieve gezondheid voor u?

Het concept positieve gezondheid wordt steeds meer gebruikt door landelijke beleidsmakers en beslissers in de zorg. Maar wat betekent dit in de praktijk? Welke veranderingen zijn nodig in huidige systemen? En wat betekent dit voor u? Tijdens de Zomercarrousel van ZorgImpuls maakt u kennis met het concept van Huber. U ervaart wat het voor uzelf betekent en hoort hoe collega’s uit de regio het in de praktijk brengen. Ook aanschouwt u een debat tussen vertegenwoordigers van patiënten, de eerstelijnszorg, zorgverzekeraar, gemeente en opleidingsinstituten over hoe zij invulling denken te geven aan het concept positieve gezondheid.

De Zomercarrousel vindt dit jaar plaats in de Kunsthal, een inspirerende en goed bereikbare locatie in hartje Rotterdam. Zoals gebruikelijk bij de Zomercarrousel geniet u van een hapje, een drankje en alle gelegenheid om te netwerken.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u er ook bij zijn? Meld u dan aan via www.zorgimpuls.nl/zomercarrousel2016. Zie voor meer informatie ook de uitnodiging (PDF).