header-afbeelding

Klaar voor Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) in 2019?

28 augustus 2018

Vanaf 2019 wordt de GLI vergoed vanuit de basisverzekering. De inkoop van GLI door Zilveren Kruis gebeurt via de zorggroepen. Heeft u zich aangemeld? Dan heeft u nu nog vier maanden om de samenwerking met zorgaanbieders vorm te geven. Bent u er al klaar voor?

Samenwerkingsovereenkomst als voorwaarde

Zorggroepen uit de regio Rotterdam kunnen zich tot 31 augustus 2018 aanmelden bij Zilveren Kruis voor het afsluiten van een contract 2019-2020 voor de GLI met een bijbehorend tarief. Hiervoor moet u voldoen aan de voorwaarden uit het inkoopbeleid van de zorgverzekeraar. Het kan zijn dat u met meerdere zorgverzekeraars een overeenkomst moet afsluiten om voor vergoeding  van GLI in aanmerking te komen.

Als zorggroep sluit u een samenwerkingsovereenkomst af met verschillende disciplines, dit kunnen leefstijlcoaches, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, praktijkondersteuners en diëtisten zijn, afhankelijk van de gekozen interventie. Daarnaast werkt u met de gemeente samen om GLI te kunnen leveren. Om tot uitvoering van GLI over te gaan, is een gezamenlijk plan van aanpak nodig. Hierin staat bijvoorbeeld hoe u in samenhang met elkaar GLI gaat leveren en wat u gaat regelen om goed van start te kunnen gaan.

ZorgImpuls ondersteunt bij samenwerking

Samenwerking tussen disciplines bij GLI is een noodzakelijk goed. Maar samenwerking opzetten is niet altijd makkelijk, het is een dynamisch proces. Daarom biedt ZorgImpuls advies en begeleiding bij de oriëntatie, het komen tot heldere samenwerkingsafspraken en het gezamenlijk vormgeven van een plan.

Meer weten? Neem contact op met Caroline Zoon of Anne-Fleur Klandermans

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222