header-afbeelding
Nieuws

Kick-off Coöperatie Fysiotherapie Rijnmond

7 oktober 2019

Ca. 600 fysiotherapeuten uit 75 praktijken in Rotterdam en omstreken gaan de krachten bundelen. Met een coöperatie vormen fysiotherapeuten een belangrijk aanspreekpunt voor gemeenten, zorgverzekeraars, zorgorganisaties en het Paramedisch Netwerk Rotterdam.

De coöperatie verwacht namens de aangesloten fysiotherapeuten in de regio zich beter in te kunnen zetten voor samenwerking met andere zorgverleners en daarmee de zorg te verbeteren.

Kick-off bijeenkomst

Na ruim een jaar van voorbereidende gesprekken, met fysiotherapeuten/praktijken in de regio, zorgverzekeraars, brancheorganisatie en vergelijkbare initiatieven in het hele land is het nu zo ver! Op 18 november vindt de kick-off bijeenkomst van Coöperatie Fysiotherapie Rijnmond plaats voor alle fysiotherapeuten uit de regio. Susanne Willemsen, één van de oprichters: “Door een coöperatie op te richten wordt het makkelijker om met o.a. huisartsen, gemeente en tweedelijnsinstellingen te komen tot inhoudelijke samenwerking en het samen ontwikkelen van zorgplannen.”

Informatie over de bijeenkomst

Datum:                18 november 2019
19:30 uur            Inloop
20:00 uur            Aanvang
Locatie:              de Nieuwe Poort, Weena 711 in Rotterdam

Naast het delen van informatie zien de initiatiefnemers deze avond als de eerste bijeenkomst van de op te richten coöperatie. Op deze avond zijn alle fysiotherapeuten werkzaam in de regio Rotterdam Rijnmond van harte welkom.  

Sprekers 

Arjan Visscher van het KNGF over de noodzaak van bundeling van krachten in de regio. Arjen heeft in het hele land meegewerkt aan de totstandkoming van diverse samenwerkingsverbanden

Jan Ypinga van CZ schetst een beeld van hoe zorgverzekeraars de toekomst zien welke rol samenwerkingsverbanden van fysiotherapeuten daarin spelen.

Harry Geurkink fysiotherapeut en oprichter van de succesvolle coöperatie Fysiocare Zuid-Oost Gelderland met 26 fysiotherapiepraktijken.

Aanmelden

Wil jij als fysiotherapeut aanwezig zijn op de kick-off, of je als praktijk aansluiten bij de coöperatie, stuur een mail aan fysiogroep010@gmail.com

Namens de werkgroep: Tomas de Hoog, Sjoerd Mertens, Susanne Willemsen, Rick Zee, Samuel Schampers.