header-afbeelding
Nieuws

Inspiratiesessie: Kunnen we ook 'anders doen' door Corona?

2 juni 2020

Professionals in zorg en welzijn ervaren dat de maatregelen rondom het nieuwe coronavirus veel impact hebben op hun werkzaamheden. De crisis maakt dat we ons werk anders moeten indelen. Het dwingt ons na te denken of wat we doen noodzakelijk is, of dat het ook anders kan. Kunnen we de huidige situatie ook benutten om gewenste verandering te bereiken? We gaan hierover graag met u in gesprek.

Na een succesvolle eerste digitale inspiratiesessie op 20 mei organiseert ZorgImpuls op 11 juni (17:00-18:30 uur) een tweede sessie: 'Anders doen'. Ditmaal gaan we in gesprek over hoe we de Coronacrisis kunnen gebruiken als aanleiding om dingen anders te doen. Jan Galesloot (huisarts) geeft zijn visie op de impact van deze coronatijd op de organisatie van zorg en hoe hij dit benut om nog beter aan te sluiten bij wat een patiënt nodig heeft.

Daarnaast willen we verder in gesprek over hoe we deze situatie kunnen gebruiken als momentum voor blijvende veranderingen. Denk hierbij aan vragen als:
Wat doet u nu anders en zou u graag willen vasthouden in de toekomst? Welke voorwaarden maken dat verandering nu mogelijk is en hoe zijn deze voorwaarden te creëren? Hoe kunnen we de (gevolgen van de) Coronacrisis gebruiken om beleidsvormers te beïnvloeden?
We hopen dat u na deze sessie weer opgeladen en vol inspiratie naar uw werk kunt kijken!

Bent u: 

  • Een professional uit de zorg- en welzijnsector in de regio Rotterdam-Rijnmond?
  • Geïnteresseerd in verschillende perspectieven van hoe u de zorg anders kunt organiseren?
  • Op zoek naar inspiratie of wilt u juist anderen inspireren?  

Sluit dan aan en deel uw ervaringen en inzichten. U kunt zich aanmelden via deze link.  

Meer weten? Neem contact op met Sophie Bik