header-afbeelding

In gesprek over een gezonde oude dag

12 februari 2018

In de week van 14 februari 2018 start in Rotterdam de campagne ‘ouder worden’. De gemeente zet hiermee Rotterdammers aan het denken over een gezonde oude dag en langer zelfstandig thuis wonen.

Met elkaar in gesprek

‘Ouder worden gaat vanzelf, maar om dit te kunnen doen op een manier die bij je past is voorbereiding nodig’ benadrukt de gemeente. In de week van 14 februari organiseert zij daarom een groot aantal gesprekken. Hoe wilt u (later) wonen? Wat doet u in uw vrije tijd? Hoe blijft u fit? De gesprekken worden gevoerd tijdens lunches in de gebieden en bij mensen thuis.

Placemat als leidraad

Als leidraad wordt een placemat verstrekt met voorbeelden en praktische tips om Rotterdammers uit te nodigen zelf hun toekomst vorm te geven. Wethouder Sven de Langen doet de aftrap tijdens een lunch met Rotterdammers. Het verslag hiervan is in de week van 14 februari te zien op RTV Rijnmond.

Weet u iemand die ook in gesprek wil?

Mocht u als zorgprofessional iemand spreken die interesse heeft voor dit thema, dan kunt u hem/haar attenderen op een lunch voor jongeren en ouderen die georganiseerd wordt op zaterdag 17 februari in de Nieuwe Poort. Er zijn nog kaartjes verkrijgbaar. Voor mensen die liever op een ander moment in gesprek gaan over een gezonde oude dag, is de placemat een handig middel. De placemat is na 14 februari te vinden bij de lokale bibliotheek, bij de VraagWijzer en op www.rotterdam.nl/ouderworden. Ook verzenden de ouderenbonden een placemat aan al hun leden.

De campagne ‘Ouder Worden’ komt voort uit de programma’s Langer Thuis en Voor Mekaar, waarin de gemeente Rotterdam samenwerkt met zorgaanbieders, welzijnsinstellingen, woningbouwverenigingen en zorgverzekeraars.

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222