header-afbeelding

Gunningen welzijnsaanbieders Rotterdam bekend gemaakt

29 september 2015

De welzijnsaanbieders die vanaf 2016 het welzijn in Rotterdam opnieuw gaan vormgeven, hebben vorige week deze opdracht voorlopig gegund gekregen. Voor 12 gebieden heeft de gemeente partners geselecteerd door middel van een aanbesteding. De welzijnspartijen voor de gebieden Hoek van Holland en Noord zijn medio oktober bekend.

Voorlopige gunning

In Centrum gaat Stichting Radar Wmo Diensten het welzijn organiseren. Stichting DOCK gaat dat doen in Charlois, Feijenoord, Hillegersberg Schiebroek en Kralingen Crooswijk. PIT 010 BV krijgt de opdracht voor IJsselmonde. In Overschie is dat Stichting Prachthuis. In Delfshaven is dat Zowel! Delfshaven. In Prins-Alexander wordt dat Stichting Buurtwerk Alexander. Met de gunning hebben deze welzijnsaanbieders het hoofdaannemerschap verworven. Zij gaan de basisinfrastructuur voor het welzijn organiseren in samenwerking met diverse andere partijen. Op 16 oktober is de gunning van de opdrachten definitief. De contracten gaan in op 1 januari 2016.

Huizen van de Wijk

In het nieuwe welzijn krijgen Rotterdammers een grote rol, bijvoorbeeld in een van de 48 Huizen van de Wijk. Hier kunnen buurtbewoners elkaar te ontmoeten, zelf activiteiten organiseren of aanschuiven voor een maaltijd. Wijkbewoners doen zoveel mogelijk zelf.

Meer weten?

Lees meer in de brief ‘Aanbesteding gebiedsopdrachten Nieuw Rotterdams Welzijn’ van wethouder de Jonge van Onderwijs, Jeugd en Zorg. Verdere informatie over het Nieuw Rotterdams Welzijn vindt u op www.rotterdam.nl