header-afbeelding
Nieuws

Gebiedsanalyses voor gezondheidscentra

15 januari 2013

In 2012 heeft ZorgImpuls voor 19 gezondheidscentra in Rotterdam e.o. een gebiedsanalyse uitgevoerd. De gebiedsanalyse geeft op postcodeniveau inzicht in de populatie in de wijk, de demografische kenmerken en ontwikkelingen van de populatie, de omgevingsfactoren, de verwachte zorgvraag van de populatie en het zorgaanbod.

Uitgebreide gebiedsanalyses

De gebiedsanalyse kan uitgebreid worden met informatie uit het registratiesysteem van de praktijk, zoals het HIS van de huisartsenpraktijk. Ook is er een uitbreiding mogelijk met informatie over de ervaren gezondheid van de inwoners in de wijk en het voorkomen van overgewicht uit de gezondheidsenquête die beschikbaar is bij de GGD.  De gebiedsanalyse draagt bij aan de 11 ambities die landelijk door de LVG-gezondheidscentra zijn geformuleerd om een belangrijke bijdrage te leveren aan ‘populatiegerichte geïntegreerde eerstelijnszorg in de wijk’.

Zorgaanbod afstemmen op zorgvraag

Wij kunnen uw samenwerkingsverband helpen het zorgaanbod af te stemmen op de zorgvraag en de ontwikkelingen in uw wijk. Tijdens een intakegesprek kunnen we met u bespreken welke informatie relevant is voor het samenwerkingsverband.