header-afbeelding

Focusbijeenkomst Beweegkracht Rotterdam in Prins-Alexander en Delfshaven

12 februari 2013

ZorgImpuls organiseert voor Beweegkracht Rotterdam bijeenkomsten in de deelgemeentes voor belangstellende zorgverleners en sport- en beweegaanbieders. Het doel is om zorg en sport met elkaar te verbinden. De eerste bijeenkomsten zijn in maart in deelgemeenten Prins-Alexander en Delfshaven.

Beweegkracht Rotterdam is een samenwerkingsverband, dat tot doel heeft mensen met (een hoog risico op) leefstijlgebonden chronische aandoeningen in beweging te brengen èn in beweging te laten blijven. Om dit te bereiken wil het samenwerkingsverband zorgverleners in de eerstelijnszorg stimuleren om mensen met een beweegadvies actief te begeleiden naar beweegactiviteiten in zorg en in de wijk. De samenwerkingspartners hebben doelstellingen vastgelegd in een afsprakenset, die geldt tot 1 maart 2014. Eind maart 2013 is een heidag georganiseerd om doelstellingen en afspraken scherper te stellen.

Wijkbijeenkomsten

In 2013 is de doelstelling om 10 wijkbijeenkomsten te organiseren om de verbinding tussen zorg en sport te bevorderen. Er wordt in maart gestart in deelgemeente Prins-Alexander en Delfshaven. Er zal duidelijk worden welke initiatieven er door partijen lopen en voor u van belang kunnen zijn om samenwerking mee te zoeken. We willen u inzicht geven in de mogelijkheid om zorg en sport aan elkaar te verbinden in uw deelgemeente en samen nadenken over en plannen maken over de gewenste verbinding in de komende jaren.

Meer informatie

Meer details over de bijeenkomsten in Prins-Alexander en Delfshaven vindt u in de agenda op onze homepage.

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222