header-afbeelding
Nieuws

Extra inzet van ZorgImpuls voor huisartsenposten

31 maart 2020

Vier huisartsenposten (HAP Rotterdam-Noord, Rotterdam-Zuid, IJsselland en Spijkenisse) zijn inmiddels overdag opengesteld voor huisartsenpraktijken, om hun patiënten die mogelijk corona hebben in te sturen. Ook introduceert huisartsenpost Rijnmond deze week versneld de digitale huisartsenpost.

Door de zorg te centraliseren, kan efficiënt worden omgesprongen met de persoonlijke beschermende materialen (PBM). Professionals – huisartsen, triagisten en baliemedewerkers – konden zich per mail opgeven voor de dagopenstelling van deze huisartsenposten in de regio Rijnmond. Vanuit ZorgImpuls hebben we deze professionals gebeld om aanvullende gegevens te achterhalen en hun beschikbaarheid uit te vragen. De ervaring die we eerder opdeden bij deRotterdamseZorg kwam hierbij goed van pas. Met de informatie konden de planners op de locaties van de huisartsenpost ondersteund worden bij hun werk. Ook hebben we vanuit ZorgImpuls gewerkt aan een online formulier dat professionals in het vervolg zelf in kunnen vullen voor hun beschikbaarheid voor de dag.

Daarnaast ondersteunen we vanuit ZorgImpuls het projectbureau van HAP Rijnmond. Bijvoorbeeld bij de verkenning van de samenwerking tussen de huisartspraktijken en thuiszorgorganisaties. De druk op zowel huisartspraktijken als thuiszorgorganisaties neemt toe, omdat mensen in de thuissituatie herstellen of palliatieve zorg nodig hebben. Directe communicatie en korte lijnen zijn gewenst. ZorgImpuls denkt hierin mee met de HAP Rijnmond en het HAROP crisisteam.

Digitale huisartsenpost Rijnmond

Huisartsenpost Rijnmond introduceert deze week versneld de digitale huisartsenpost. Dit om in deze drukke tijden consulten ook zonder fysiek contact te kunnen afhandelen. Triagisten worden hiermee ondersteund met de telefoondrukte en huisartsen kunnen veilig meewerken vanaf huis. Via een website hebben patiënten toegang tot een digitale triage (niet alleen voor corona), waarna indien de triage hier aanleiding toe geeft, een patiënt een digitaal consult kan voorbereiden. Huisartsen handelen het consult digitaal af en zet eventuele vervolgstappen in. Bij de implementatie van de digitale huisartsenpost ondersteunt ZorgImpuls het projectteam.

Wilt u zich als huisarts ook aanmelden bij de digitale HAP Rijnmond? Vul dan hier uw gegevens in.

Meer weten? Neem contact op met Willemijn Looman of Tanja Swinkels