header-afbeelding
Nieuws

Even voorstellen: stagiaire Ikram Lkhssim

23 april 2019

We hebben een nieuw gezicht op kantoor. Ikram L’khssim, masterstudent Vitality & Ageing aan de Universiteit van Leiden, is 15 april gestart met haar stage bij ZorgImpuls. Tegelijkertijd doet zij afstudeeronderzoek bij GENERO, die bij ZorgImpuls gehuisvest is. Ikram doet onderzoek onder ouderen met een migratieachtergrond.

Wat een leuke combinatie!

Dat vind ik ook. Het doel van mijn stage is tweeledig. Bij ZorgImpuls hoop ik te leren en te proeven hoe casuïstiek aangepakt wordt in de praktijk. Hoe breng je gedegen advies uit en wat heb je daar allemaal voor nodig? In hoeverre zie je de theorie ook terugkomen in de praktijk en welke knelpunten worden hierbij ervaren? Dit zijn allemaal vragen waar ik bij ZorgImpuls een antwoord op hoop te kunnen vinden. Daarnaast zal ik mij bij GENERO dus voornamelijk focussen op mijn afstudeeronderzoek. Hier ben ik niet alleen geïnteresseerd in het opdoen van wetenschappelijke kennis, maar ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het combineren van de wetenschap met de praktijk. Voor mijn vorige master heb ik ook een afstudeeronderzoek moeten schrijven, maar dit heb ik niet gedaan bij een organisatie. Het lijkt mij nu dus juist fijn om het onderzoek bij GENERO te kunnen doen en om zodoende na te kunnen gaan wat resultaten van het onderzoek kunnen betekenen voor de praktijk, voor GENERO.

Waarmee wil jij het verschil gaan maken?

Ik geloof dat je het verschil kan maken door iedere dag te doen waar je blij van wordt. Het continu blijven verbeteren van de (ouderen)zorg trekt mij heel erg. Ik zou hier graag een verschil in willen maken. Een manier waarop ik dit zou willen doen is door de cliënt nog meer te betrekken in het zorgproces. Voor hen doen we het uiteindelijk allemaal, dus is het naar mijn mening niet meer dan logisch om ze hier dan ook in te betrekken. Zo draait mijn onderzoek bij GENERO geheel om de wensen van de cliënt. Hierbij wil ik ouderen met een migratieachtergrond vragen naar de gewenste participatie binnen de ouderenzorg.

Wat is jouw eerste indruk?

Ik heb een positieve indruk van ZorgImpuls en GENERO. Zowel de adviseurs van ZorgImpuls als de coördinator van GENERO hebben passie voor wat zij doen en stemmen hun werk onderling goed af.  Ook is de informele sfeer waarin gewerkt wordt erg fijn. Ik ben met open arme ontvangen en ik merk dat het gedreven organisaties zijn die echt staan voor wat ze willen.

Wat weten we nog niet over jou?

Iets wat jullie nog niet over mij weten is dat mijn sterrenbeeld kreeft is. Volgens mijn sterrenbeeld kan een kreeft behoorlijk overtuigend en vasthoudend zijn als deze iets wilt. In mijn geval klopt dit ook wel. Als ik ergens aan begin, dan vind ik het ook belangrijk dat ik dit zo goed en netjes mogelijk afrond. Ik ga dan ook niet zo snel akkoord met het antwoord ‘nee’.

Ikram is de komende 10 weken bij ons op kantoor. We hopen natuurlijk op een fijne en leerzame tijd samen met veel mooie ervaringen. Succes Ikram!