header-afbeelding

Eerstelijns Eet-team Rotterdam een feit

25 januari 2018

Geen A-team maar een EET-team en wel met de gevleugelde uitspraak van Hannibal Smith: ‘We love it when a plan comes together’. Op 15 december 2017 is onder genot van taart en feestelijke bubbels geproost op het prachtige resultaat van een jaar hard werken, EET Rotterdam.

Wat doet EET

EET is een ambulant eerstelijns expertteam op het gebied van eetproblemen bij kinderen van 0-12 jaar in Rotterdam en omstreken. Bij EET staat het kind in zijn omgeving en met zijn hulpvraag centraal. Door nauwe samenwerking met het kind en de ouders of verzorgers werken zij effectief aan de oplossing voor het eetprobleem. Ze bieden maatwerk begeleiding en behandeling met een betrokken en deskundig team bestaande uit een logopedist, orthopedagoog, kinderfysiotherapeut en kinderdiëtist. EET werkt samen met kinderartsen, jeugdartsen en huisartsen.

Het team

Het team bestaat uit Elsbeth Krijger, prelogopedist, praktijk Compleet logopedie, Jantine Theuns en Isabelle Vogel-Tijl, kinderergotherapeuten van praktijk LEF Ergotherapie, Amrita Boeddha, kinderfysiotherapeut praktijk Fysiotherapie Mijnsherenlaan/Portland/Zuidplein, Ingrid Mimpen, kinderdiëtist namens Voeding & Zo Rotterdam, Brenda Glas, kinderdiëtist, praktijk Brenda Glas, Consultancy in kindervoeding. De functie psycholoog/orthopedagoog is momenteel vacant.

Samenwerking met resultaat

De praktijken werkten al enige tijd nauw samen en gaven begeleiding aan vele kinderen met eetproblemen. Het afgelopen jaar professionaliseerden en formaliseerden zij het samenwerkingsverband met EET als resultaat. Op 15 december 2017 proostten zij onder genot van taart en feestelijke bubbels op dit prachtige resultaat van een jaar hard werken.

Procesbegeleiding ZorgImpuls

ZorgImpuls heeft het proces begeleid om te komen tot de koersbepaling en het uitwerken van de samenwerkingsafspraken van EET. De resultaten zijn beschreven in de samenwerkingsovereenkomst en een werkdocument waar de partners mee aan de slag kunnen. Afgesproken is in 2018 te onderzoeken hoe de samenwerking met de ziekenhuizen en andere tweedelijnsinstellingen verder kan worden verstevigd.

Meer weten? Neem contact op met Caroline Zoon

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222