header-afbeelding
Nieuws

Durf te mislukken en ervan te leren

9 juli 2018

U kent vast voorbeelden van mislukte vakanties. Die rustige locatie bleek een hutje aan een drukke weg te zijn. Of op de bonnefooi een hotel zoeken en dan erachter komen dat binnen een straal van 100 kilometer geen enkel bed meer beschikbaar is.

Zulke mislukkingen zorgen voor een goed verhaal op feestjes, maar zijn ook een reden om u voortaan beter voor te bereiden. Er zijn ook mislukkingen die juist iets opleveren of een mooie bijvangst hebben. Onze adviseur Monique Smit-Hannôt vertelt: “Vrienden van mij kregen forse autopech op vakantie in Engeland, op tientallen kilometers van de plek waar ze verbleven. De auto kon niet snel gerepareerd worden, dat zou dagen duren. Zij hebben daarna hun vakantie veelal met de bus moeten voortzetten. Daarbij kregen zij steun en advies vanuit verrassende hoeken en bovendien ontelbaar veel koppen thee. Mijn vrienden hebben de Engelsen op een andere en enorm positieve manier leren kennen. Deze mislukking heeft hen dus veel nieuwe ervaringen opgeleverd.”

Terugblik Zomercarrousel 2018

Een dergelijk voorbeeld had u kunnen horen wanneer u aanwezig was bij de Zomercarrousel op 14 juni 2018. Prof. dr. Paul Iske inspireerde velen met zijn verhaal over briljante mislukkingen. Iske doet niet alleen een oproep om mislukkingen met anderen te delen, maar ook om te durven mislukken en ervan te leren. Kortom: 'Experimenteer en maak het verschil'. Voor velen is dit heel spannend, want we maken liever geen fouten. Het levert echter ook iets op, weten wat u de volgende keer niet meer moet doen. En natuurlijk kan het ook gewoon wél goed gaan.

Leren experimenteren

Ook in onze regio worden regelmatig pilots of proeftuinen gestart om een nieuwe aanpak uit te proberen. ZorgImpuls stimuleert en ondersteunt deze initiatieven. Wanneer u ook wilt gaan experimenteren met nieuwe manieren van samenwerking in de wijk, dan denken we graag met u mee. Op dit moment ontwikkelt ZorgImpuls een opleidingsprogramma voor professionals dat handvatten biedt voor het doen slagen van zulke samenwerkingsinitiatieven. Meer weten? Neem contact op met Monique Smit-Hannôt.

Het team van ZorgImpuls wenst u een fijne zomer toe!