header-afbeelding
Nieuws

COPD-zorg (ketenzorg) in Nieuwerkerk

11 februari 2014

Onder aanvoering van HOED Nieuwerkerk is het afgelopen jaar ketenzorg voor COPD-patiënten in Nieuwerkerk opgezet. Het samenwerkingsverband heeft afspraken gemaakt over de kwaliteit van COPD-zorg en de manier van samenwerken. Voor de financiering is een koptarief aangevraagd. ZorgImpuls heeft het samenwerkingsverband hierbij begeleid.

Bij een koptarief ontvangen de zorgverleners een bedrag waarmee alleen de onderlinge samenwerking wordt betaald. De zorgverleners blijven ieder apart declareren bij de zorgverzekeraar.

Het samenwerkingsverband bestaat uit twee fysiotherapiepraktijken, twee diëtistenpraktijken, Groene Hart Ziekenhuis en hoofdaanvrager Huisartsengroep (HOED) Nieuwerkerk. Het traject heeft onder andere een bedrijfsplan, zorgprotocol, samenwerkingsovereenkomst en een multidisciplinaire overlegstructuur opgeleverd.

ZorgImpuls begeleidde in 2012 ook bij de koptariefaanvraag voor Diabetes Mellitus type 2 ketenzorg. Bij dat traject heeft HOED Nieuwerkerk veel ervaring opgedaan waardoor de koptariefaanvraag voor COPD vlot is verlopen.