header-afbeelding

Centrum Vrouw Centraal officieel geopend

9 oktober 2012

Op 21 september jl. is ‘Centrum Vrouw Centraal’ in Rotterdam IJsselmonde officieel geopend. Dit is een uniek multidisciplinair gezondheidscentrum gericht op de vrouw in de vruchtbare leeftijd. In het centrum werken verschillende disciplines intensief met elkaar samen en zij bieden een breed pakket aan verloskundige zorg, fysiotherapie, echoscopie/prenatale screening, doula, lactatiekunde, diëtiek en kraamzorg.

ZorgImpuls heeft de totstandkoming van dit centrum begeleid. Annelies de Vries, adviseur ZorgImpuls, had de eer de officiële opening te mogen verrichten. Naast reguliere verloskundige zorg biedt het Centrum ook preventieve consulten en arrangementen op het gebied van gezondheid en leefstijl. Hierdoor kan vanuit diverse invalshoeken worden bekeken hoe de kans op een gezonde zwangerschap zoveel mogelijk kan worden vergroot. Zo kan daadwerkelijk een bijdrage worden geleverd aan het terugdringen van de perinatale sterfte in Rotterdam.

Een sterke verloskundige entiteit
“Door niet alleen de krachten, maar ook zorgonderdelen te bundelen is een sterk eerstelijns verloskundige entiteit neergezet. Daar zijn we trots op. Wij bieden waardevolle en toegankelijke zorg naast persoonsgebonden adviezen voor vruchtbare vrouwen. Daarbij richten wij ons op nieuwe ontwikkelingen die zorgen voor een modern passend aanbod”, aldus Roselie van den Berg, één van de betrokken verloskundigen van Centrum Vrouw Centraal. 

Deelnemers
Aan het Centrum Vrouw Centraal zijn de verloskundigenpraktijken IJsselmonde, Zuidwijk en Nieuw Leven (Ridderkerk), Fysiotherapie Rotterdam, Prenataal Centrum Rijnmond van Star-MDC, Kraamzorg Rotterdam en de Eilanden verbonden.

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222