header-afbeelding
Nieuws

Bijeenkomst over digitalisering in de huisartsenpraktijk 

2 juni 2020

Donderdag 2 juli organiseert de ICT huisartsenraad een digitale regiobijeenkomst om een beeld te geven van de landelijke ontwikkelingen op het gebied van digitalisering. Huisartsen, praktijkmanagers en andere medewerkers uit de eerste lijn die betrokken zijn bij digitalisering zijn van harte welkom. U krijgt een beeld van de landelijke ontwikkelingen en hoort wat digitalisering regionaal betekent en wat het in praktische zin voor huisartsen inhoudt. Ook krijgt u informatie over het project OPEN.

De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in de huisartsenpraktijk gaan continu door. Er zijn huisartsen met patiëntportalen, in de regio zijn pilots met persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) en patiënten geven hun eigen meetwaarden door. In de COVID-19 crisis zijn huisartsen meer digitaal gaan werken: het gebruik van beeldbellen en e-consults heeft een vlucht genomen. De ICT Huisartsenraad organiseert een regiobijeenkomst voor huisartsen om een beeld te geven van de huidige stand van zaken rondom online inzage en OPEN, en nieuwe digitale ontwikkelingen in de regio. U leert niet alleen wat de ontwikkelingen zijn op dit gebied, maar u krijgt ook tips & tricks van collega’s en experts.

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen)

18.00 – 18.05 Welkom
18.05 – 18.15 Anders werken met online inzage
Verhaal van digitale arts
18.15 – 18.30 OPEN update van landelijk programmabureau en de regio
18.30 – 18.40 Verhalen over de digitale huisartsenpost
18.40 – 18.45 LSP Intermezzo
18.50 – 19.30 Keuze uit digitale sessies*

*Keuze uit de volgende digitale sessies is mogelijk:

1. LSP Tips en Tricks

Hoe zit het met de nieuwe noodwet? En wat kunt u doen om het opt-in percentage van de praktijk te verhogen? Volg deze sessie om meer te weten te komen over het LSP en over het gebruik ervan in de praktijk.

2. Chronische zorg en digitalisering: Diabetes

In de tweede lijn zijn al veel toepassingen zichtbaar waarbij de patiënt digitaal, op afstand, door een specialist geholpen wordt. Welke mogelijkheden zijn hiervoor in de eerste lijn? Bij deze sessie hoort u over de mogelijkheden van MiGuide (applicatie voor mensen met DM2).

3. Digitalisering en patiënten met lage gezondheidsvaardigheden

Hoe zit het met de inclusie van burgers met lage gezondheidsvaardigheden bij alle digitale ontwikkelen? De angst is groot om deze groep te vergeten, Pharos geeft informatie over alle mogelijkheden en kansen om digitale zorg in te zetten, juist ook voor de burgers met lage gezondheidsvaardigheden.

4. Rechten en plichten online dossierinzage

Op 1 juli 2020 gaat de wet over online inzage van kracht. Maar wat zijn precies de rechten en plichten van de patiënten en van de huisarts aangaande het dossier? Breng uzelf op de hoogte en stel bij deze sessie al uw vragen over de wetgeving aan een ervaren jurist.

5. Wanneer gebruik je wat in kader van digitalisering?

Tegenwoordig is het moeilijk om een keuze te maken tussen alle opties die er zijn in kader van digitalisering. Beeldbellen, eConsults, apps voor leefstijlmonitoring- de keuze is reuze! Maar wat gebruik je wanneer?

Doelgroep

Huisartsen, praktijkmanagers en andere medewerkers uit de eerste lijn die betrokken zijn bij digitalisering in de huisartsenpraktijk. Voor de doelgroep is de bijeenkomst kosteloos. 

Klik hier om u aan te melden Max. 200 deenemers. Let op: deze bijeenkomst is bijna vol.  

 

Meer weten? Neem contact op met Tanja Swinkels