header-afbeelding

Bernadette van Doorn nieuw lid Raad van Advies ZorgImpuls

7 maart 2018

ZorgImpuls heeft een nieuw lid Raad van Advies namens de beroepsgroep huisartsen: Bernadette van Doorn. Zij volgt David Oei op, wiens zittingstermijn eind vorig jaar afliep. We danken David Oei van harte voor zijn inzet en adviezen.

Even voorstellen

Bernadette van Doorn is al vele jaren werkzaam in Gezondheidscentrum Mathenesserlaan. Zij is huisarts sinds 1984 en heeft in 1989 de praktijk van haar vader overgenomen. Het huisartsenvak is haar als het ware met de paplepel ingegoten. Bernadette: “De laatste jaren heeft er een gigantische ontwikkeling plaatsgevonden in het vak, zowel op inhoudelijk als organisatorisch vlak. Huisartsen waren voorheen veel meer solisten en regelden hun eigen praktijk ook allemaal als een solist en dat was toen goed. Inmiddels neemt de organisatie rondom huisartsenzorg steeds meer toe. Hoewel dit mogelijkheden biedt is het wel van groot belang dat de belangrijkste waarde, generalistische zorg over de verschillende domeinen heen, van huisartsenzorg gewaarborgd blijft. In alle transities die er zijn, is dit soms lastig te doorzien. 

In het speelveld van deze regio heeft ZorgImpuls naar mijn idee een ondersteunende en faciliterende rol voor de partijen. De ROS helpt opgelegde regels van boven te vertalen naar de werkvloer en verzamelt en kanaliseert de input van deze werkvloer weer, zodat dit op een heldere manier naar de beleidsmakers wordt gebracht. Zeker nu de eerste lijn zich steeds meer in de regiefunctie van het zorgproces moet manifesteren, is het belangrijk om te zorgen dat een organisatie als ZorgImpuls ons goed blijft steunen en faciliteren, door zinvolle feedback te geven. En daar wil ik wel een steentje aan bij dragen, samen met andere spelers uit het werkveld."

Meer weten? Neem contact op met Robert Waterreus

Blijf op de hoogte!


of bekijk de meest recente nieuwsbrief
ZorgImpuls

krachtige partner voor regionale en wijkgerichte zorg

Schiedamsedijk 41a 3011 ED  ROTTERDAM KvK nummer: 24354313

010 - 24 10 222