header-afbeelding
Nieuws

Aftrap Beweegkracht Rotterdam

30 mei 2012

Beweegkracht Rotterdam brengt zorg en sport dichter bij elkaar

Beweegkracht Rotterdam zet zich in om mensen te stimuleren meer te bewegen. Op woensdagmiddag 23 mei vond, bij sportplusvereniging HC Tempo 34, onder meer in aanwezigheid van wethouder Florijn, de aftrap plaats van deze samenwerking. Inclusief de lancering van een unieke website waarop beweegaanbieders hun aanbod kunnen plaatsen en waarnaar zorgverleners hun klanten kunnen verwijzen als onderdeel van hun leefstijladvies. Beweegkracht Rotterdam is een samenwerking tussen diverse partijen uit de zorg en de sportsector in samenwerking met de gemeente Rotterdam.

Beweegkracht Rotterdam kan uitgroeien tot een belangrijk hulpmiddel voor zorgverleners in de eerstelijnszorg om mensen die zij een beweegadvies geven actief toe te leiden naar beweegactiviteiten in zorg en in de wijk. Beweegaanbieders worden gestimuleerd hun aanbod op de site te plaatsen. Rotterdammers vinden op de website makkelijk activiteiten voor beginnende bewegers bij hen in de buurt. Ook kunnen zij een beweegmaatje via de site vinden. Beweegmaatjes zijn getrainde vrijwilligers die aanbieden om een poosje samen op te trekken bij de stap naar meer bewegen.

Wethouder Florijn onderstreepte het belang van bewegen en de samenwerking tussen partijen, waaronder zorgaanbieders, Achmea, Hogeschool Rotterdam, beweegaanbieders, de gemeente en ZorgImpuls. Wethouder Florijn: “Beweegactiviteiten worden ingezet om de gezondheid te verbeteren. Beweegkracht staat voor plezier in bewegen en het voorkomen van klachten. Kortom, voor gezondere Rotterdammers. Een heel mooi initiatief.”

Beweegkracht Rotterdam is de opvolger van ‘Van Klacht naar Kracht’, een vierjarig programma voor activerende zorg in de wijk. De gemeente was trekker van dit programma. ZorgImpuls neemt voor Beweegkracht Rotterdam de regierol over van de gemeente. Beweegkracht sluit aan bij het Rotterdamse sportbeleid en het collegeprogramma ‘Samenwerken aan een Goede Gezondheid’.

Meer weten? Neem contact op met Caroline Zoon