header-afbeelding
Nieuws

Aanpak digitale gegevensuitwisseling Rijnmond

22 februari 2018

Digitale gegevensuitwisseling in de zorg neemt toe. Het maken van heldere afspraken over de samenwerking, ICT en veiligheid is daarbij van groot belang. Huisartsen in Rotterdam-Rijnmond hebben de handen ineen geslagen voor een veilige gegevensuitwisseling in de regio.

Position paper als startpunt

Op dit moment is de gegevensuitwisseling in de huisartsenzorg gefragmenteerd en kunnen veel zorgverleners nog niet veilig digitaal met elkaar communiceren. De georganiseerde eerstelijnspartijen in de regio hebben in twee themabijeenkomsten met elkaar gesproken over de verwachtingen en positionering als het gaat om gegevensuitwisseling. Een werkgroep met vertegenwoordigers van de huisartsen heeft de uitgangspunten vastgelegd in een regionale position paper. Hierin vindt u de agendapunten waar de huisartsenorganisaties de komende jaren mee aan de slag gaan.

Focus op communicatie onderling

Om een verdere uitwerking te geven aan de agendapunten, is een regionale ICT-huisartsencommissie opgericht. In de ICT-huisartsencommissie zitten vertegenwoordigers van IZER, ZONBOOG, Gezond op Zuid, LHV, HAP Rijnmond en FAW. Rijnmondnet en ZorgImpuls ondersteunen en adviseren deze commissie. Als eerste stap gaat de commissie aan de slag met de communicatie tussen zorgverleners onderling, bijvoorbeeld de uitwisseling tussen huisartsen onderling en huisartsen en medisch specialisten.

Meer weten? Neem contact op met Tanja Swinkels