U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Patiënt sneller op de juiste plek bij loket lage rugpijn

Chronische lage rugpijn is een veel voorkomende klacht waarvan de oorzaak vaak moeilijk te achterhalen is. Er vindt daardoor te veel overdiagnostiek plaats zonder goed eindresultaat. Dat drijft de kosten onnodig hoog op. Om de patiënt sneller op de juiste plek te krijgen zijn Huisartsen op Zuid, Huisartsenpost Rotterdam Zuid, zorgverzekeraar Zilveren Kruis en het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam in mei van dit jaar een pilot gestart met het loket lage rugpijn. 

Lees meer

Gebruikers e-health delen kennis nog beperkt

Blijven e-health ontwikkelingen achter in de eerste lijn? Wat voor mogelijkheden zijn er voor e-health in de eerste lijn? InEen hield onlangs een tweedaagse over het thema informatiebeleid. Tijdens deze bijeenkomst werden huisartsenorganisaties meegenomen in die ontwikkelingen in de eerste lijn.

Lees meer

Barendrecht: Samen Werkt!

De grens tussen zorg en welzijn vervaagt door recente veranderingen in het zorgbeleid. Dit vraagt om meer samenwerking tussen beide domeinen. De bijeenkomst ‘Barendrecht: Samen werkt!’ krijgt een vervolg op donderdag 15 oktober a.s.. Gemeente Barendrecht en ZorgImpuls nodigen u van harte uit om handen en voeten te geven aan de domeinoverstijgende samenwerking.

Lees meer

Stoptober 2015: 28 dagen niet roken!

Als zorgverlener kunt u mensen die willen stoppen met roken attent maken op de Stoptober actie. Op 10 september jl. is in Amsterdam het startschot gegeven voor de tweede editie van Stoptober. Met deze actie worden rokers in heel Nederland opgeroepen om in de maand oktober 28 dagen niet te roken. Doel van de actie is rokers laten ervaren dat stoppen met roken gedurende 28 dagen mogelijk is. Om daarna de stap te zetten naar definitief stoppen met roken. 

Lees meer

Meer nieuws

Uitgangspunten toezicht ACM op zorgaanbieders eerste lijn

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Themabijeenkomst Wijkverpleegkundig Netwerk Regio Rotterdam

5 oktober 2015

Symposium 'Markering van de palliatieve fase'

6 oktober 2015

POH-GGZ Jaarcongres

15 oktober 2015

Bijeenkomst Barendrecht: Samen Werkt!

15 oktober 2015

GGZ-scholing ‘Met kennis van zaken’

15 oktober 2015