U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Het is de Week van de Alfabetisering. In deze nieuwsbrief leest u naast het nieuws uit de regio over diverse initiatieven op het gebied van taal en gezondheid.

Verbinding welzijn en zorg in Capelle aan den IJssel

“Laten we samen concreet aan de slag gaan, zodat welzijn en zorg steeds meer met elkaar verbonden raken”. Zo opende wethouder Josien van Cappelle de bijeenkomst Welzijn en Zorg op donderdag 27 augustus in Capelle aan den IJssel. De bijeenkomst met als thema ‘Samenwerking in de wijk’ werd georganiseerd door ZorgImpuls, Buurtkracht en de gemeente.

Lees meer

Medewerkers ZorgImpuls nemen op ludieke wijze afscheid van directeur Femke Gronheid

Veel waardering kreeg Femke Gronheid tijdens haar afscheidsreceptie op dinsdag 25 augustus jl. voor alle positieve veranderingen, verbindingen en inspiratie die zij de afgelopen vier jaar tot stand heeft gebracht als directeur/bestuurder van ZorgImpuls. Niet alleen op professioneel vlak, maar ook als persoon kreeg zij mooie complimenten. Totaal verrast was Femke Gronheid door het komische optreden van haar collega’s van ZorgImpuls.

Lees meer

Ding mee naar de Jacob de Vletterprijs 2015

Kent of maakt u deel uit van een vindingrijk Rotterdams burgerinitiatief in het Oude Noorden of Crooswijk? Een initiatief dat eraan bijdraagt dat (kwetsbare) inwoners zelfstandiger kunnen functioneren of meer contact krijgen in de wijk, gezonder gaan leven of meer onder de mensen komen? Ding dan mee naar de prijs van 10.000 euro.

Lees meer

Forta start met opleiding POH-GGZ in modules

De POH-GGZ is een niet weg te denken functie in de geestelijke gezondheidszorg. Volgens UWV is er nu en in de toekomst genoeg vraag naar POH's-GGZ. De achtergrond, ervaring en opleiding van deze groep mensen loopt zeer uiteen. Daarom start Forta Opleidingen met de opleiding POH-GGZ in modules, waarbij behalve de volledige opleiding ook gekozen kan worden voor het volgen van één of meerdere modules.

Lees meer

Stichting Lezen & Schrijven pakt laaggeletterdheid aan

Eén op de negen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar is laaggeletterd. In Rotterdam gaat het zelfs om één op de zes inwoners. Stichting Lezen & Schrijven heeft als doel om dit probleem terug te dringen. Dat doet ze samen met gemeenten en een groot aantal andere partners en organisaties. Organisaties in de gezondheidszorg zijn daarbij heel belangrijk om de doelgroep te bereiken.

Lees meer

Apotheker voorziet bijsluiter van iconen voor laaggeletterden

Apotheker Nada Al-Rubaiee van Mediq apotheek Charlois ziet veel patiënten die door hun laaggeletterdheid moeite hebben met het correct innemen van hun medicatie. Hetzij op het verkeerde moment, een verkeerde manier of in een verkeerde hoeveelheid. Zij heeft een eenvoudige en betaalbare oplossing gevonden.

Lees meer

Tentoonstelling laaggeletterdheid ‘Kunt u dat even uitleggen?’

Medicijnen zijn van levensbelang. Om medicijnen goed te gebruiken, is het belangrijk de uitleg te begrijpen. Laaggeletterden hebben daar moeite mee. Daarom lanceren de KNMP en Pharos in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven en V&VN een campagne om het taboe op laaggeletterdheid te doorbreken en om begrijpelijke medicijninformatie te geven.

Lees meer

Platform Taal, Gezondheid en Zorg

Veel Rotterdammers hebben moeite met de taal om verschillende redenen. De één komt uit een ander land en moet daarom nog Nederlands leren. De ander is hier wel geboren, maar heeft moeite met lezen en schrijven. De gemeente Rotterdam wil graag dat iedereen mee kan doen aan de samenleving en ziet taal als een belangrijke basis voor verbetering van de gezondheid, betere kansen op werk en inkomen en om de zorgkosten te verlagen.

Lees meer

Meer nieuws

Algemeen

Taal en Gezondheid

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Jaarcongres V&VN praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners

17 september 2015

Regiobijeenkomst Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte

22 september 2015

Themabijeenkomst Wijkverpleegkundig Netwerk Regio Rotterdam

5 oktober 2015

Symposium 'Markering van de palliatieve fase'

6 oktober 2015