U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Patiënt verantwoordelijk voor informatieverstrekking aan de zorgverlener

De “regionale redactie”, vertegenwoordigd door ZorgImpuls, Fonds Achterstandswijken Rotterdam en Zorg op Zuid Rotterdamse gezondheidscentra, heeft een bericht uitgebracht over bewustwording van de patiënt over zijn eigen verantwoordelijkheid bij medicatiegebruik. Naar aanleiding van het bericht is Mark Barendregt, voorzitter van de Apothekers Vereniging Rijnmond, geïnterviewd door Radio Ridderkerk. 

Lees meer

Pre-conference European Forum for Primary Care

Op zondagmiddag 30 augustus biedt InEen samen met het European Forum for Primary Care (EFPC) de gelegenheid om met collega’s uit andere Europese landen van gedachten te wisselen over de thema’s kwetsbare ouderen, persoonsgerichte zorg, huisartsenzorg in ANW-uren en GGZ. InEen organiseert deze parallelbijeenkomsten als een pre-conference voor het EFPC-congres ‘Integrated Primary Care: Research, Policy & Practice’ dat op maandag 31 augustus en dinsdag 1 september in Amsterdam plaatsvindt.

Lees meer

NZa: nieuwe regels voor zorginkoop eerstelijnszorg

De NZa heeft het consultatiedocument ‘Contracteerproces eerstelijnszorg’ uitgebracht. Hierin staan onderwerpen die relevant zijn voor de zorginkoop in de eerste lijn, waaronder de regels die de NZa vanaf 2016 stelt aan het contracteerproces. Daarnaast is er een overzicht van contractvormen waarin meer ruimte is voor specifieke onderwerpen en omstandigheden dan in standaardcontracten. 

Lees meer

Laagdrempelige subsidiemogelijkheid ZonMw

Wilt u aan de slag met samenwerking en organisatieontwikkeling in de eerste- en nuldelijnszorg? Vraag dan nu subsidie aan om één van de geselecteerde voorbeeldprojecten van het ZonMw-programma Op één lijn te vertalen naar uw eigen praktijksituatie.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Themabijeenkomst Capelle aan den IJssel: Samenwerking in de wijk

27 augustus 2015

European Forum for Primary Care 2015 (Amsterdam)

31 augustus 2015

Jaarcongres V&VN praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners

17 september 2015