U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Uw werkgebied in kaart: zijn uw gegevens up-to-date?

Het organiseren van wijkgerichte zorg begint bij het vinden van collega’s bij u in de buurt. Op de website van ZorgImpuls vindt u een kaart met eerstelijnszorgverleners, zorg- en welzijnsinstellingen in uw werkgebied. De kaart toont naams- en adresgegevens en indien beschikbaar ook een link naar de website van de praktijk/instelling voor contactgegevens. Handige informatie als u wilt doorverwijzen of samenwerken. Het is daarom van belang dat uw gegevens actueel en correct zijn.

Lees meer

E-health ondersteunt zelfredzaamheid

E-health is geen doel op zich, maar een middel om de beweging naar meer zelfredzaamheid, zelfregie en zorg te ondersteunen. Door gebruik te maken van informatie- en communicatietechnologieën kan de gezondheid worden verbeterd. Door VWS zijn in 2014 e-health doelstellingen geformuleerd met de ambitie om deze binnen vijf jaar te realiseren. Nictiz en Nivel hebben een nulmeting uitgevoerd naar drie e-health doelstellingen over inzage van medische gegevens, zelfmetingen en domotica.

Lees meer

Huisartsen en VVT concretiseren samenwerking voor kwetsbare ouderen

De samenwerking tussen huisartsen en aanbieders van verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) rondom kwetsbare ouderen in de regio Rotterdam krijgt steeds meer vorm. Zo wordt de samenwerking tussen specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen op dit moment lokaal uitgerold. Ook wordt onder meer samenwerking gezocht op inzet van wijkverpleegkundigen in de avond, nacht en weekenden, de inzet van kaderhuisartsen ouderenzorg en de ontwikkeling van een eerstelijnsverblijf.

Lees meer

Bekostiging wijkverpleging 2016

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de beleidsregels 2016 voor de Verpleging en Verzorging aan huis (wijkverpleging) gepubliceerd. We hebben een aantal belangrijke zaken voor u op een rij gezet.

Lees meer

ZonMw stelt kennisvouchers beschikbaar voor eerstelijnszorgaanbieders en welzijnsorganisaties

Wilt u aan de slag met samenwerking en organisatieontwikkeling in de eerste- en nuldelijnszorg? Vraag dan nu subsidie aan om één van de geselecteerde voorbeeldprojecten van het ZonMw-programma Op één lijn te vertalen naar uw eigen praktijksituatie.

Lees meer

PremaTuurlijk: multidisciplinair spreekuur voor prematuren

Kinderen die te vroeg en/of met een laag gewicht worden geboren, lopen meer risico op een ontwikkelingsachterstand. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Met die kennis als uitgangspunt, startten het Sint Franciscus Gasthuis en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een gezamenlijk spreekuur: PremaTuurlijk. Neonatologen en JGZ-professionals vullen elkaar in dit spreekuur optimaal aan om ontwikkelingsstoornissen vroeg te signaleren en aan te gaan.

Lees meer

Subsidieoproepen Preventie in de zorg en Gezonde wijk

Tot 6 oktober a.s. kunt u projectideeën indienen binnen het ZonMw-deelprogramma’s 'Preventie in de zorg' en 'Wonen en leven in een gezonde wijk en omgeving'. Beide deelprogramma’s maken deel uit van het vijfde Programma Preventie. Voor deze ronde is respectievelijk €4 miljoen en €3,2 miljoen beschikbaar.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Themabijeenkomst Capelle aan den IJssel: Samenwerking in de wijk

27 augustus 2015

Jaarcongres V&VN praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners

17 september 2015

Regiobijeenkomst Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte

6 oktober 2015