U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Samenwerkingsbijeenkomst voor zorg- en welzijnsprofessionals in Barendrecht

De grens tussen zorg en welzijn vervaagt door recente veranderingen in het zorgbeleid. Dit vraagt om meer samenwerking tussen beide domeinen. Donderdagavond 15 oktober organiseren de gemeente Barendrecht en ZorgImpuls een bijeenkomst voor en met zorg- en welzijnsprofessionals in Barendrecht als vervolg op ‘Barendrecht: Samen Werkt!’ van januari jl.

Lees meer

Netwerk zorg & welzijn rondom kinderen met multiproblematiek in Kralingen-Crooswijk

De transitie jeugdzorg vraagt om intensivering van de samenwerking tussen diverse domeinen rondom jeugd in de wijk. In Rotterdam Kralingen-Crooswijk zijn zorg- en welzijnsprofessionals bezig met het vormen van een netwerk rondom kinderen met multiproblematiek. Een veelvoorkomende problematiek in dit gebied.

Lees meer

Preventieve ondersteuning mantelzorgers in de huisartsenpraktijk

Van de ca. 68.000 mantelzorgers in Rotterdam geeft 12% aan zwaar- of overbelast te zijn. Vaak zijn zij hierdoor niet meer in staat mantelzorg te geven of moeten zij zelf een beroep op zorg doen. Om overbelasting van mantelzorgers te voorkomen, gaf gemeente Rotterdam opdracht aan Indigo Context en ZorgImpuls om een pilot uit te voeren in diverse huisartsenpraktijken. Zij deden dit in samenwerking met Gezondheidscentrum Levinas, Gezondheidscentrum Mathenesserlaan en VraagWijzers uit Delfshaven en Kralingen-Crooswijk.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Themabijeenkomst Capelle aan den IJssel: Samenwerking in de wijk

27 augustus 2015

Jaarcongres V&VN praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners

17 september 2015

Regiobijeenkomst Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte

6 oktober 2015