U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Aftrap Wijkverpleegkundig Netwerk Regio Rotterdam

Ruim dertig wijkverpleegkundigen van verschillende organisaties waren 18 juni aanwezig bij de aftrap voor het Wijkverpleegkundig Netwerk Regio Rotterdam. Een initiatief van wijkverpleegkundigen uit de regio en ZorgImpuls voor meer kennisuitwisseling, krachtenbundeling en samenwerking in de beroepsgroep. Ook vergemakkelijkt het netwerk de samenwerking met andere partijen.

Lees meer

Doorgroei POH naar praktijkverpleegkundige

Praktijkondersteuners spelen een steeds belangrijkere rol in de huisartsenpraktijk. Door de toenemende taakdelegatie, taakherschikking en functiedifferentiatie wordt een groter beroep op hen gedaan. Volgens NHG en LHV is daarom behoefte aan een generalistische HBO-opgeleide praktijkverpleegkundige in het ondersteunend team. De opleiding tot POH-S dient daartoe geactualiseerd te worden.

Lees meer

Oprichting multidisciplinair kinderteam Lansingerland

Zorg- en welzijnsprofessionals hebben een multidisciplinair team gevormd rondom de zorg voor kinderen met een ontwikkelstoornis in gemeente Lansingerland. Zij deden dit op initiatief van kinderfysiotherapeut Petra van Wiggen (Fysiokids Lansingerland), die kansen zag voor doelmatige samenwerking tussen kinderspecialisten in gemeente Lansingerland. Zij riep de expertise in van ZorgImpuls bij het opstarten van het kinderteam.

Lees meer

Vind gezond aanbod in de groene leefomgeving

In Nederland zijn veel initiatieven in de groene leefomgeving die de fysieke, mentale en sociale gezondheid van kinderen, jongeren, volwassenen en senioren bevorderen. 'Beter in het Groen' zorgt ervoor dat dit aanbod beter vindbaar is voor burgers, verwijzers en scholen. Een coalitie van partijen uit de sectoren Natuur, Zorg, Sport, Recreatie en Overheid hebben de 'Beter in het Groen - zoeker' gelanceerd.

Lees meer

Slimme oplossingen gevraagd voor mensen met dementie

Gemeente Rotterdam en Zilveren Kruis hebben een prijsvraag uitgeschreven voor innovatieve toepassingen die mensen met (beginnende) dementie helpen om zelfstandig te blijven wonen. De winnaar krijgt een prijzenpakket op maat ter waarde van 10.000 euro, bestaande uit bijvoorbeeld een ontwikkeltraject op ondernemerschap, een werkplek, masterclasses of coaching.

Lees meer

Reactie gevraagd op NHG-Standpunt GGZ in huisartsenzorg

Een werkgroep van het Nederlands Huisartsen Genootschap heeft een concept standpunt gemaakt over de GGZ in de huisartsenzorg. Dit als uitwerking van de Toekomstvisie Huisartsenzorg 2022. Tot 18 september kunnen huisartsen reageren op het concept standpunt. Hun commentaar wordt zeer op prijs gesteld.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Wijknetwerkbijeenkomst Crooswijk over bestrijding van eenzaamheid onder ouderen

2 juli 2015

Bijeenkomst 'Ondervoeding bij ouderen'

2 juli 2015

Wijknetwerkbijeenkomst Oud-Mathenesse/Witte Dorp over bestrijding van eenzaamheid onder ouderen

9 juli 2015

Themabijeenkomst Capelle aan den IJssel: Samenwerking in de wijk

27 augustus 2015

Jaarcongres V&VN praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners

17 september 2015