U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Impressie van de Zomercarrousel 2015

Onder het motto ‘Gluren bij de buren’ vond dinsdag 9 juni de Zomercarrousel plaats in Medisch Centrum Hillegersberg in Rotterdam. Ruim 70 eerstelijnszorgverleners en andere betrokkenen bij de eerstelijnszorg grepen de kans aan om een kijkje te nemen in de keuken van hun conculega’s. Want wat is nou efficiënter dan je te laten inspireren voor de ideeën en oplossingsrichtingen van anderen? Velen kampen immers met vergelijkbare vraagstukken.

Lees meer

Fysiotherapie beter dan operatie bij etalagebenen

Patiënten met zogeheten etalagebenen moeten standaard drie maanden gespecialiseerde fysiotherapie krijgen. Dat is de beste zorg en het levert bovendien op jaarbasis aanzienlijke besparingen op. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Hugo Fokkenrood aan de Maastricht University.

Lees meer

Ding mee naar de Achmea Quality Award

De klant centraal in de zorg, daar zijn we het allemaal mee eens. Maar hoe kunnen we uitkomsten gebruiken om voor hem of haar de zorg te verbeteren? Hebt u het antwoord? Achmea daagt u uit om mee te dingen naar de Achmea Quality Award 2015.

Lees meer

Landelijke database voor sport- en beweegaanbod

Het landelijk programma Sport en Bewegen in de Buurt is gericht op meer sporten en bewegen in de buurt. Een overzicht van de vele initiatieven was er tot nu toe niet. Daarom heeft NISB met Nivel, Centrum Gezond Leven, TNO e.a. het programma "Effectief Actief" opgezet. Met als belangrijkste doel de sport- en beweeginterventies te verzamelen, beoordelen, verbeteren en verspreiden.

Lees meer

CJG Rijnmond zet aanval in op overgewicht

Overgewicht bij kinderen komt op steeds jongere leeftijd voor. Bovendien betreft het steeds meer kinderen en ook de mate van het overgewicht neemt toe. Alle reden om een structurele aanpak te hanteren tegen de extra kilo’s. CJG Rijnmond zet zich met ketenpartners in op verschillende vlakken: het voorkomen van overgewicht, het tijdig signaleren ervan, interveniëren en eventueel doorverwijzen.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Wijknetwerkbijeenkomst Hillesluis over bestrijding van eenzaamheid onder ouderen

30 juni 2015

Bijeenkomst 'Ondervoeding bij ouderen'

2 juli 2015

Themabijeenkomst Capelle aan den IJssel: Samenwerking in de wijk

27 augustus 2015