U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Wijziging organisatiestructuur ZorgImpuls

Met ingang van 1 januari jl. is het bestuursmodel van ZorgImpuls omgevormd naar een Raad van Toezicht-model. Met deze aanpassing wordt in taken en verantwoordelijkheden meer recht gedaan aan de gebruikelijke manier van werken, kunnen besluiten slagvaardiger worden genomen en wordt beter voldaan aan de governance-regels.

Lees meer

ZorgImpuls gaat PsyDirect leveren aan Zorggroep BV Chronische Zorg Gelders Rivierenland

Zorggroep BV Chronische Zorg Gelders Rivierenland en ZorgImpuls hebben op 18 december 2012 een overeenkomst getekend voor de levering van PsyDirect door ZorgImpuls.

Lees meer

Vervolgbijeenkomst (deel)gemeentescans

In de periode 2009 – 2012 heeft ZorgImpuls uitgebreide scans gemaakt voor alle (deel)gemeenten in zijn werkgebied. De meest recente was de gemeentescan voor Capelle aan den IJssel. Dit jaar willen we u graag nog een keer uitnodigen voor een terugblik op de afgelopen presentatie van de (deel)gemeentescan en een kijk vooruit op regionale/landelijke ontwikkelingen.

Lees meer

Gebiedsanalyses voor gezondheidscentra

In 2012 heeft ZorgImpuls voor 19 gezondheidscentra in Rotterdam e.o. een gebiedsanalyse uitgevoerd. De gebiedsanalyse geeft op postcodeniveau inzicht in de populatie in de wijk, de demografische kenmerken en ontwikkelingen van de populatie, de omgevingsfactoren, de verwachte zorgvraag van de populatie en het zorgaanbod.

Lees meer

Barendrecht toegevoegd aan werkgebied ZorgImpuls

Om eerstelijnszorgverleners optimaal van dienst te kunnen zijn, hebben de ROS’en KOEL en ZorgImpuls met ingang van 2013 hun werkgebied aangepast.

Lees meer

Kennismaking nieuwe adviseur Monique Smit-Hannôt

Per 1 januari 2013 heeft ZorgImpuls er een nieuwe collega bij, Monique Smit-Hannôt. Monique is regioadviseur en zal zich voornamelijk inzetten voor de regio’s Alexander, Overschie, Schiebroek-Hillegersberg en Barendrecht. Inhoudelijk zal de ggz een aandachtsgebied voor haar worden, maar ook voor andere vragen in haar regio kunt u bij haar terecht.

Lees meer

ZorgImpuls helpt mee uw koers te bepalen

Een heldere strategie is essentieel voor een goede praktijkvoering. Het is de leidraad voor al uw acties en communicatie en helpt u om uw vooropgestelde doelen te realiseren. In een praktijk waar de strategie goed is doorgevoerd weten medewerkers wat ze moeten doen en wat er van hen wordt verwacht. Maar hoe komt u tot een heldere strategie? ZorgImpuls heeft al verschillende praktijken en beroepsgroepen begeleidt bij het formuleren van hun missie en visie en bij het bepalen van hun strategie aan de hand van een koersbepalingstraject.

Lees meer

Online platforms voor de eerste lijn op LinkedIn

ZorgImpuls is op LinkedIn een reeks online platforms gestart voor eerstelijnszorgverleners en stakeholders in de regio Rotterdam. Voor iedere (deel)gemeente is er een aparte groep waar men elkaar digitaal kan ontmoeten en actualiteiten, meningen, kennis en samenwerkingsprojecten in de omgeving met elkaar kan uitwisselen. Dit met het oog op een geïntegreerde eerstelijnszorg.

Lees meer

Meer nieuws

Kankerpatiënt gaat meer tijd vragen van huisarts

Bedrijfsarts en huisarts kunnen samen meer

Minder behandelingen psychische zorg in basispakket

Geestelijk lijden is schadepost

Overzicht van de beroepen in de geestelijke gezondheidszorg

Ook in 2013 beleidsregel NPO voor vernieuwende projecten

NZa voert diverse marktscans uit

Agenda

Bijeenkomst DiabetesRegioNetwerk

5 februari 2013

Vooraankondiging netwerkbijeenkomst dementie Lansingerland

12 maart 2013

Vooraankondiging kick-off bijeenkomst DPV Rijnmond

14 maart 2013