U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Wijkteams en huisartsen in Rotterdam leren elkaar kennen

De samenwerking tussen wijkteams en huisartsen in Rotterdam komt op gang. Op initiatief van ZorgImpuls zijn huisartsen en wijkteams in onder meer Feijenoord, Charlois, Hillegersberg-Schiebroek en Prins-Alexander met elkaar in overleg geweest. Tijdens deze overleggen leerden zij elkaar kennen en hebben zij op wijkniveau samenwerkingsafspraken gemaakt. ZorgImpuls heeft inmiddels contact gelegd met wijkteamleiders in bijna de hele regio. Meer overleggen tussen huisartsen en wijkteams zullen volgen.

Lees meer

De wijkverpleegkundige & effectief samenwerken in de wijk

Samenwerking is het sleutelwoord om goede zorg in de wijk te realiseren. De wijkverpleegkundige speelt hierin een belangrijke verbindende schakel. Maar hoe zorg je ervoor dat de aanpak past bij de wijk en hoe verhoudt dit zich tot de rol van de wijkverpleegkundige? Op 10 april organiseerde V&VN het jaarcongres ‘Wijkverpleegkundigen: de handen in één’. Het ROS-netwerk, waar ZorgImpuls bij hoort, was op de informatiemarkt aanwezig om ervaringen te delen over effectief samenwerken in de wijk.

Lees meer

Ervaringen meeloopstage bij ZorgImpuls

Op 20 maart liep Eva Möller, student Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam, een ochtend mee bij ZorgImpuls. Zij wilde een indruk krijgen van het reilen en zeilen in een maatschappelijke organisatie en had affiniteit met het werk van ZorgImpuls. Onder begeleiding van adviseur Annelies de Vries woonde zij een vergadering bij van het District Verloskundig Platform (DVP) Rijnmond. Eva verwerkte haar bevindingen op een poster en gaf een presentatie aan haar studiegenoten.

Lees meer

Kantoor ZorgImpuls gesloten op 5, 14 en 15 mei

In verband met de aankomende feest- en gedenkdagen is het kantoor van ZorgImpuls gesloten op dinsdag 5 mei, donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei a.s. Op overige kantoordagen zijn wij gewoon bereikbaar.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Bijeenkomst DVP “Integrale geboortezorg, hoe kun je dat organiseren?”

19 mei 2015

Zomercarrousel 2015 - Gluren bij de buren

9 juni 2015

Mini symposium Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte

11 juni 2015