U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Vooraankondiging bijeenkomst voor en door zorgverleners

Bent u ook zo benieuwd naar de expertises, werkzaamheden en initiatieven van (collega-) eerstelijnszorgverleners uit de regio? Reserveer dan alvast in uw agenda: dinsdag 9 juni a.s. van 17:00 tot 20:30 uur voor de jaarlijkse bijeenkomst van ZorgImpuls. We bieden een bijeenkomst voor en door zorgprofessionals in een inspirerende omgeving: Medisch Centrum Hillegersberg. Tijdens de bijeenkomst heeft u tevens volop gelegenheid tot netwerken.

Lees meer

Nieuw Gezondheidscentrum Laan op Zuid

Rotterdam Zuid is een nieuw en modern gezondheidscentrum rijker. Op de hoek van de Brede Hilledijk en Laan op Zuid zijn meerdere disciplines neergestreken: huisartsen van de Persoonstraat, Verloskundigen Praktijk Randweg, Fysiotherapie Rotterdam, Logopediepraktijk Afrikaanderwijk - Katendrecht, MOB, Mediq Apotheek en STAR. De officiële opening vindt plaats in het voorjaar van 2015.

Lees meer

ROS-Wijkscan onderbouwt inzet wijkverpleegkundigen voor wijkgerichte zorg

De Coöperatie Wijkverpleegkundige Zorg Rotterdam heeft de ROS-Wijkscan gebruikt om haar keuze voor de inzet van wijkverpleegkundigen voor wijkgerichte (niet-toewijsbare zorg) te onderbouwen. Marjan Hoeijmakers, manager van de Coöperatie vertelt: “de ROS-Wijkscan geeft een overzichtelijk geheel van data die over de wijk beschikbaar is. Op basis van onder meer deze data hebben we een keuze gemaakt in welke extra wijken we wijkverpleegkundigen gaan inzetten voor het leveren van wijkgerichte zorg.”

Lees meer

ROS-Wijkscan Ouderenzorg in de praktijk

Samen werken aan toekomstbestendige ouderenzorg in de buurt. Dat is het doel waarvoor de ROS-Wijkscan Ouderenzorg kan worden ingezet. Een geavanceerd analyse-instrument waarmee vragen worden beantwoord over de kwetsbaarheid van ouderen, de veranderingen in de zorgvraag en het zorgaanbod bij u in de buurt. Door analyse van de data en interpretatie van de gegevens kunt u gericht inzetten op de juiste aanpak van ouderenzorg. ZorgenZ beschrijft twee praktijkvoorbeelden.

Lees meer

Geslaagde bijeenkomst Welzijn en Zorg in Capelle aan den IJssel

“Eén van de doelen van deze bijeenkomst is te faciliteren dat er nieuwe verbindingen worden gelegd tussen welzijn en zorg”, aldus wethouder Josien van Cappelle tijdens de opening van de bijeenkomst op donderdag 26 maart 2015 in Capelle aan den IJssel. Ruim 70 professionals kwamen naar de bijeenkomst, die georganiseerd werd door ZorgImpuls, Buurtkracht en de gemeente.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Nederlands Congres Volksgezondheid 2015

8 april 2015

STRAKS! Event 2015

10 april 2015

Health checks: kaf of koren?

14 april 2015

Regiobijeenkomst Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte

14 april 2015