U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Informatiebijeenkomst 'Transities en samenwerking wijkteam' op komst

Op 4 maart 2015 organiseren LHV-huisartsenkring district Rotterdam en ZorgImpuls een informatiebijeenkomst over de transities en de samenwerking met de wijkteams voor huisartsen, POH’s somatiek en POH’s GGZ werkzaam in de gemeente Rotterdam.

Lees meer

Transities in Barendrecht

In Barendrecht wordt hard gewerkt om de transities handen en voeten te geven. ZorgImpuls heeft daar in opdracht van de gemeente strategisch advies en praktische begeleiding bij geboden. Onder begeleiding van ZorgImpuls zijn de gemeente en huisartsen met elkaar in gesprek gegaan over de nieuwe situatie en hebben zij een goede basis gelegd voor de samenwerking die daarvoor nodig is. Aan de hand van een ontwikkelagenda en ervaringen in de praktijk wordt hier een vervolg aan gegeven.

Lees meer

Model business case voor implementatie e-health bij samenwerkingsverbanden

Succes en opschaling van e-health is alleen mogelijk als er een goed uitgewerkte business case wordt gemaakt en gevolgd. Het platform Patiënt en E-health heeft in 2013 een model ontwikkeld voor op zichzelf staande organisaties. Het model is minder geschikt voor samenwerkingsverbanden waarin meerdere zorgorganisaties een deel van de zorg voor een patiënt voor hun rekening nemen. ZonMw, Nictiz, MEE Plus en Redmax hebben het model aangepast voor samenwerkingsverbanden.

Lees meer

Wegwijzer beroepsgeheim in samenwerkingsverbanden

Veel zorgverleners ervaren een druk om medische gegevens te delen in (gemeentelijke) samenwerkingsverbanden. Maar mag dit zomaar onbeperkt? De nieuwe ‘Wegwijzer beroepsgeheim in samenwerkingsverbanden’ helpt zorgverleners bij de afweging welke medische informatie zij mogen of moeten delen. Ook geeft het inzicht in het belang van het medisch beroepsgeheim: komen tot de beste hulp aan mensen die dat nodig hebben.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Kennismakingsbijeenkomst Sociaal Team Zuidplas

18 februari 2015

Nationaal Congres Kinderobesitas

3 maart 2015

Themabijeenkomst Transities en Samenwerking Wijkteams

4 maart 2015

STRAKS! Event 2015

10 april 2015

Mini symposium Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte

11 juni 2015