U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Tarieven en aanvullingen opleidingsvereisten module poh-ggz 2013

In november hebben we u bericht over de verruiming van de regeling voor de inzet van de praktijkondersteuner ggz (poh-ggz) in 2013. Belangrijkste wijziging betrof de uitbreiding van de uren. Inmiddels zijn de tarieven bekend.

Lees meer

Ontwikkelingen basis ggz, poh-ggz en zorgpaden basis ggz

Twee keer per jaar inventariseren en publiceren de gezamenlijke ROS’en landelijke cijfers voor de praktijkondersteuner ggz (poh-ggz). In dit bericht vindt u informatie over de laatste ontwikkelingen.

Lees meer

Voorovereenkomst Gezondheidscentrum Wielslag ondertekend

Woningbouwcorporatie Vestia Rotterdam, Stichting Wielslag en praktijk Mozaïek hebben op donderdag 6 december een voorovereenkomst getekend. Dit is het startschot voor het leveren van eerstelijnsgezondheidszorg op de hoek van de Hillevliet en de Putselaan in een splinternieuw gebouw. De overeenkomst betekent een grote stap in het verwezenlijken van een ideaal van velen, om op dit punt in de stad een gezondheidscentrum te realiseren.

Lees meer

Presentaties symposium ouderenzorg beschikbaar

Op 20 november vond het symposium “Zorg voor zilver, ga voor (g)oud” over ouderenzorg plaats. Ruim 120 eerstelijnszorgverleners beoordeelden het symposium met gemiddeld een 7.9. Ook de workshops zijn goed beoordeeld. Het merendeel van de presentaties is inmiddels beschikbaar op onze website.

Lees meer

Integratie van zorg en welzijn: kansen voor de eerste lijn!

ZorgImpuls heeft zich afgelopen maanden verdiept in de ontwikkelingen rondom de integratie van zorg en welzijn. In eerste instantie was de vraag of er kansen lagen voor de eerstelijnszorgverleners op dit thema. Welk doel heeft mijn praktijk of mijn eerstelijnsorganisatie? Werken we volgens het beperkte medische model en beantwoorden we alleen de vragen die op ons afkomen? Of willen we proactief werken in een breder sociaal-medisch model en zoeken we daar de juiste partners bij in de wijk of gemeente?

Lees meer

Vertegenwoordigers gezocht voor Werkgroep Ketensamenwerking Kinderen en Overgewicht Rotterdam

De GGD Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar huisartsen, diëtisten, fysiotherapeuten, eerstelijnspsychologen en verloskundigen uit de regio Rotterdam die namens hun achterban een bijdrage willen leveren aan de werkgroep Ketensamenwerking Kinderen en Overgewicht Rotterdam. De werkgroep richt zich op het voorkomen van overgewicht bij kinderen.

Lees meer

RVZ-advies ‘Regie aan de poort’

Achter veel gezondheidsproblemen in de zorg gaan psychosociale problemen schuil. Een sterke, wijkgerichte basiszorg is nodig om te voorkomen dat deze patiënten onnodig in een langdurig zorgtraject terechtkomen. De Raad voor de Volksgezondheid & Zorg (RVZ) heeft hier een advies over uitgebracht.

Lees meer

Kennisportaal Zorg Op de Juiste Plek live

Dé plaats voor het uitwisselen van ideeën, het vinden van goede voorbeelden en het delen van kennis over initiatieven die leiden tot substitutie (verplaatsing) van zorg: de website www.zorgopdejuisteplek.nl is vanaf 10 december live. Het kennisportaal is een initiatief van het ROS-netwerk en opgezet in samenwerking met diverse partners. De website is bedoeld voor iedereen werkzaam in de gezondheidszorg, die in de praktijk aan de slag wil (of is) met projecten die leiden tot substitutie van zorg.

Lees meer

ZorgImpuls gesloten op 24 en 31 december 2012

In verband met de Kerstvakantie is het kantoor van ZorgImpuls gesloten van maandag 24 december t/m woensdag 26 december en van maandag 31 december t/m dinsdag 1 januari a.s.

Lees meer

Startende en stoppende eerstelijnszorgverleners

ZorgImpuls krijgt regelmatig het verzoek om berichten over startende en stoppende zorgverleners en/of praktijken te plaatsen. Wij kunnen ons voorstellen dat dit relevante informatie is voor collega-zorgverleners en hebben hier daarom een aparte rubriek voor in het leven geroepen.

Lees meer

Meer nieuws

Schippers kijkt naar problemen apothekers

Congres kinderobesitas op 29 januari 2013

Zorg voor moeder en kind steeds beter. NZa publiceert marktscan Geboortezorg.

Daling babysterfte minder groot dan gedacht

Congres ‘De zwangere centraal’ op 27 maart 2013

Agenda

Bijeenkomst DiabetesRegioNetwerk

5 februari 2013