U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Wijk- en praktijkscans in Charlois

“De achterstand in ons werkgebied is groter dan gedacht” en “We gaan ermee aan de slag voor ons beleidsplan”, waren reacties op de ROS-Wijkscans die ZorgImpuls uitgevoerd heeft voor Huisartsenpraktijk Elings en Medisch Punt Zuid in Charlois. Om het overzicht compleet te maken, zijn gegevens uit het Huisartsen Informatiesysteem (HIS) toegevoegd aan de ROS-Wijkscans.

Lees meer

Ondersteuning bij de Sportimpuls subsidieaanvraag

ZorgImpuls biedt zorgverleners uit de regio ondersteuning bij het indienen van de subsidieaanvraag Sportimpuls 2015 met behulp van de ROS-Wijkscan 'Gezondheid zorg en sport'. De ondersteuning van ZorgImpuls bestaat uit een intakegesprek, generatie van het rapport en bespreking van het rapport.

Lees meer

GGZ-monitors en -rapportages

Wat zijn de resultaten en gevolgen van de veranderingen in het GGZ-stelsel? Op Rijksoverheid.nl zijn twee nieuwe rapporten gepubliceerd. Daarnaast heeft Nivel een fact sheet opgesteld over de gevolgen van de invoering Basis GGZ voor de psychische en sociale hulpvraag in de huisartspraktijk. En de LHV stelt een format beschikbaar voor een verwijsbrief, als de huisarts in het huidige GGZ-systeem een patiënt doorverwijst voor nadere diagnostiek en behandeling.

Lees meer

Overheidspagina voor professionals

De overheid heeft afgelopen najaar www.dezorgverandertmee.nl gelanceerd. Op deze website is een pagina speciaal voor professionals. Gezien de vele veranderingen heeft men op deze pagina een aantal belangrijke websites opgesomd waar meer informatie te vinden is over specifieke onderwerpen gerelateerd aan de zorg in Nederland.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Regiobijeenkomst Fonds NutsOhra: Meer Veerkracht, Langer Thuis

2 februari 2015

STRAKS! Event 2015

10 april 2015

Regiobijeenkomst Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte

14 april 2015

Mini symposium Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte

11 juni 2015

Regiobijeenkomst Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte

6 oktober 2015

Mini symposium Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte

26 november 2015