U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Veilige medicatieoverdracht in regio Rijnmond

Vertegenwoordigers uit de eerstelijnszorg, de ziekenhuizen en belangenbehartigers voor zorgvragers in Rotterdam-Rijnmond hebben het convenant medicatieoverdracht getekend. Hierin zijn afspraken opgenomen over het uitwisselen van medicatiegegevens tussen huisartsen, apothekers en specialisten uit het ziekenhuis en de rol van de patiënt. Deze transmurale samenwerking heeft tot doel fouten in de medicatieoverdracht te voorkomen en de medicatieveiligheid te verbeteren in de regio Rijnmond.

Lees meer

Samenwerking huisartsen en gemeente Rotterdam

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor het bieden van hulp dicht bij huis aan alle inwoners. Het gaat om nieuwe taken en verantwoordelijkheden die horen bij de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdwet en de Participatiewet. Maar wat betekent dit voor zorgverleners in Rotterdam? Wanneer en hoe verwijst u door naar de gemeente? En hoe werken huisartsen samen met de wijkteams?

Lees meer

ZorgImpuls regioadviseur Rotterdam Centrum, Delfshaven, Kralingen-Crooswijk en Noord

Per 1 januari 2015 is Caroline Zoon uw regioadviseur voor Rotterdam Centrum, Delfshaven, Kralingen-Crooswijk en Noord. Zij neemt deze taak over van collega Annelies de Vries, die zich vooral gaat richten op ouder- en kindzorg. Een thema waarbinnen partijen steeds intensiever en meer integraal samenwerken om de zorgketen aan ouder en kind in de regio te versterken.

Lees meer

Integratie aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling

Per 1 januari  2015 is 'Veilig Thuis' de naam van het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). SHG en AMK gaan dan samen verder.

Lees meer

Evaluatie wijkbijeenkomsten 2014

ZorgImpuls heeft het afgelopen jaar een reeks wijkbijeenkomsten georganiseerd in de regio Rotterdam. In totaal zijn zo’n 440 professionals betrokken bij zorg en welzijn op de bijeenkomsten af gekomen. Zij gaven een gemiddelde waardering van 7,5. Een resultaat waar we trots op zijn!

Lees meer

ZorgImpuls jaarplan 2015: Samenwerken in een nieuwe context

De transities, het wijkgerichte werken en vele andere ontwikkelingen in de eerstelijnszorg vragen om nauwe samenwerking tussen zorgaanbieders, gemeenten en zorgverzekeraars. Zowel landelijk en in de regio als in de wijk. Ook in 2015 richt ZorgImpuls zich zowel op multidisciplinaire samenwerking in de eerste lijn als op het verbinden van de eerste lijn met andere (deel)sectoren, zoals de tweede lijn, welzijn en wonen.

Lees meer

Call Fonds NutsOhra-programma alleenstaande ouderen

Fonds NutsOhra start in 2015 met het programma “Meer Veerkracht, Langer Thuis”. Dit programma heeft een looptijd van drie jaar en een budget van 12 miljoen euro. Het programma richt zich op inzet voor kwetsbare alleenstaande ouderen met één of meer beperkingen. Voor dit programma is Fonds NutsOhra op zoek naar nieuwe ideeën en aanpakken.

Lees meer

Engelien Geerdink is nieuw lid Raad van Toezicht ZorgImpuls

Na tien jaar betrokkenheid bij ZorgImpuls, eerst in de Raad van Advies en daarna de Raad van Toezicht, verliep eind 2014 de zittingstermijn van Famke de Wilde (huisarts). We danken Famke voor haar enthousiasme en inzet.

Lees meer

Veel belangstelling voor workshop NHG-praktijkaccreditering

De workshop over NHG-praktijkaccreditering die ZorgImpuls in december georganiseerd heeft voor huisartsen en praktijkmedewerkers was een succes. Deelnemers waren te spreken over het interactieve karakter van de workshop. In het najaar van 2015 organiseert ZorgImpuls de workshop voor een tweede keer.

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Bijeenkomst Barendrecht: Samen Werkt!

14 januari 2015

Workshop Tandem: huisartsen en geestelijk verzorgers hebben wat aan elkaar!

20 januari 2015

Regiobijeenkomst Fonds NutsOhra: Meer Veerkracht, Langer Thuis

2 februari 2015

STRAKS! Event 2015

10 april 2015