U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website.
Heeft u een vraag aan de redactie of wilt u nieuws aandragen? Mail ons
Niet langer geïnteresseerd? Uitschrijven. Is de inhoud niet goed leesbaar? Online bekijken
 

Op luisterspreekuur bij de geestelijk verzorger

In gezondheidscentrum Levinas in Rotterdam Kralingen-Crooswijk kunnen mensen met vragen van spirituele of levensbeschouwelijke aard terecht op het luisterspreekuur van de geestelijk verzorger. Ook collega-zorgverleners zoals huisartsen, diëtisten en fysiotherapeuten kunnen geestelijk verzorgers raadplegen als zij vragen of problemen op dit gebied signaleren bij hun patiënten.

Lees meer

Samenwerking huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde

Wist u dat als gevolg van de veranderingen in de langdurige zorg een hogere vraag naar zorg voor kwetsbare ouderen wordt verwacht? In Rotterdam neemt het aantal kwetsbare ouderen van 65 jaar en ouder op basis van de bevolkingsprognose in 2040 toe met 50%. Ook krijgt de huisarts te maken met extra huisartsenbezoeken bovenop zijn huidig aantal bezoeken per jaar, doordat ouderen langer thuis blijven wonen.

Lees meer

Zorgpaden Depressie, Angst en Alcohol voor huisartsenzorg en GBGGZ vernieuwd

De zorgpaden voor veel voorkomende psychische problemen (angst, depressie, problematisch alcoholgebruik) in de huisartsenpraktijk en de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) zijn geactualiseerd en in overeenstemming gebracht met de nieuwe regelgeving.

Lees meer

Terugblik wijkbijeenkomsten Rotterdam Noord, Hoogvliet en Feijenoord

Onder de naam ‘Rijk’ in mijn wijk?! Wat levert samenwerking op? heeft ZorgImpuls dit jaar wijkbijeenkomsten georganiseerd voor eerstelijnszorgverleners, professionals uit het sociaal/maatschappelijk domein en wijkteamleden. In dit bericht vindt u het verslag van de bijeenkomsten in Rotterdam Noord, Hoogvliet en Feijenoord van eind november.

Lees meer

Openstelling ZorgImpuls tijdens de feestdagen

Naast de aankomende feestdagen is het kantoor van ZorgImpuls gesloten op vrijdag 2 januari a.s. Op overige dagen zijn we gewoon bereikbaar via 010 - 24 10 222 en info@zorgimpuls.nl

Lees meer

Meer nieuws

Prikbord

Bent u op zoek naar een baan, collega, stageplaats, stagiair, praktijkruimte of samenwerkingspartner binnen de eerstelijnszorg in de regio Rotterdam? Neemt u dan een kijkje op het prikbord. U kunt direct reageren op berichten of u kunt zelf een bericht plaatsen.

Laatste berichten:

Alle berichten

Agenda

Bijeenkomst Barendrecht: Samen Werkt!

14 januari 2015

Workshop Tandem: huisartsen en geestelijk verzorgers hebben wat aan elkaar!

20 januari 2015

STRAKS! EVENT 2015

10 april 2015